Kunne de ikke bare tage og ringe?
ANALYSE: De unge bz’ere har en unik mulighed for at blive hørt og klare situationen uden brosten og blod. Men de griber den ikke.

Læs også: »Huset er besat. Det er ulovligt - ifølge nogen«

Nummeret er 33 66 33 66. Det er til Københavns Kommune, og hvis man spørger ganske pænt i omstillingen, så kan man blive stillet om til de fleste politikere. Eller få deres mobilnumre udleveret. Det er ret nemt.

De unge, der lørdag besatte et tomt hus i Københavns nordvestkvarter gør det bare ikke.

Initiativet For Flere Ungdomshuse – som de unge på Dortheavej kalder sig – kræver dialog, tre kommunalt betalte ungdomshuse og el, vand og varme. Alt sammen krav direkte mod politikerne på rådhuset i København. Man skulle tro, at der så foregik en diskussion mellem parterne. Men nej.

Man tror det næsten ikke, men bortset fra et enkelt kort møde om rydningen, så har de unge ikke forsøgt at føre en reel dialog med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) eller hendes kollegaer.

Det politiske system taler i dag med Knud Foldschack, formand for Fonden Jagtvej 69. Og han taler så – i et eller andet omfang – videre med de unge i det omfang, at de unge har lyst.

De unges taktik kan jo egentlig godt undre, når de netop i øjeblikket er genstand for en historisk opmærksomhed fra befolkningen, naboer, udlandet, medierne og netop politikerne.

Føler de unge sig svigtet af kommunen? Ja. Har de grund til det? Ja, måske. Men når man nu så gerne vil have kommunens hjælp, så kunne man jo begynde med at tale med politikerne. Og så komme over hadet til de politikere, der i 1999 solgte Ungdomshuset til den yderligtgående frikirke Faderhuset.

Selvom hverken Venstre, Konservative eller Dansk Folkeparti formentlig vil være med, så er der reelt både politisk vilje og flertal for at hjælpe med en løsning på problemet i København – måske et nyt ungdomshus?

Og hvis man ikke selv forsøger dialogen, så får det meget nemt en smag af, at man måske har en anden dagsorden. Og det er vel ikke tilfældet?

Vi gentager lige for en sikkerheds skyld. Nummeret er 33 66 33 66.