Kun én dansker på Riis Vuelta-hold
Riis holdet går efter den samlede sejr i Spanien. Foto: Colourbox
Helt som ventet er Nicki Sørensen eneste dansker til at hjælpe Contador til sejren i Vuelta a Espana.

Hverken Michael Mørkøv eller Chris Anker Sørensen får lov at hjælpe deres holdkammerat fra Saxo Bank-Tinkoff Bank Alberto Contador til sejr i årets Vuelta a Espana, der starter 18. august.

Det er nu sikkert, efter at holdejer Bjarne Riis og den sportslige ledelse definitivt har peget på de ni ryttere, der skal levere for holdet i det spanske etapeløb.

- Vi stiller til start i årets Vuelta a Espana med et overordnet mål, og det er at vinde løbet med Alberto Contador, siger Bjarne Riis ifølge holdets hjemmeside.

Saxo Bank-Tinkoff Bank stiller med følgende ryttere: Alberto Contador, Sérgio Paulinho, Nicki Sørensen, Daniel Navarro, Benjamin Noval, Rafal Majka, Jesus Hernandez, Matteo Tosatto og Bruno Pires.

- Udtagelsen af vores trup til Vueltaen hænger selvfølgelig tæt sammen med vores klare mål. Vi har forsøgt at sammensætte en gruppe ryttere, der kan hjælpe Alberto hele vejen gennem løbet - både på de flade etaper og i bjergene.

- Rafal, Sergio, Bruno, Jesus og Dani er vores folk til bjergene, mens Benjamin, Nicki og Matteo vil beskytte Alberto på de flade etaper.

- Samtidig er der masser af erfaring i truppen i Grand Tour-sammenhæng. Jeg mener, vi stiller med et meget stærkt hold, siger Bjarne Riis med henvisning til store etapeløb.

Vuelta a Espana er udset til at blive den tidligere dopingdømte Alberto Contadors helt store comeback-løb, men sejren ligger ikke lige for, indrømmer Bjarne Riis.

- Jeg tror på, at Alberto har rigtig gode chancer for at vinde Vueltaen, men vi er helt sikkert oppe mod nogle hårde modstandere og stærke hold.

- Jeg forudser et spændende løb. Potentialet til både drama og underholdning er helt klart til stede på de spanske landeveje, siger Riis.

Årets Vuelta a Espana starter med en holdtidskørsel i Pamplona.