Kun få sympatiserer med Ungdomshuset

Det bliver ikke med folkelig opbakning, at ungdomshuset tager det endelige slag med samfundet, politiet, systemet, Faderhuset, kommunen eller hvem de nu opfatter som deres modstandere.

Svag sympati

Nyhedsavisens analysebureau, Userneeds, har spurgt 1059 danskere om deres sympatier for de unge på Jagtvej 69 på Nørrebro i København.

Udslagsgivende kampe

Blot 16 procent af de adspurgte udtrykker en eller anden form for sympati for de unge brugere, mens hele 83 procent ikke kan finde det i dem selv at udtrykke sympati for de kæmpende unge.

Undersøgelsen er lavet efter de voldsomme uroligheder om aftenen 16. december, hvor en demonstration til fordel for Ungdomshuseti løbet af aftenen kørte af sporet.

Urolighederne havde karakter af relle gadekampe, kunne følges live i tv, og tilsyneladende blev der taget klar stilling til fordel for ordensmagten hjemme i de små stuer.

72 procent angiver, at de under gadekampene 16 jecember mistede sympati for de unge.

Nyhedsavisen har forelagt tallene for tre af landets eksperter i kommunikation, og blandt andet spurgt dem, hvilke råd de vil give ungdomshusets pressegruppe i kampen for at sætte en positiv dagsorden.