Kronprinsesse Mary i eksklusivt interview
Mary indtager en royal nøglerolle i det internationale udviklingsarbejde for kvinder og pigers rettigheder. Foto: STINE BIDSTRUP/POLFOTO
Kronprinsesse Mary fortæller om kampen for kvinders rettigheder, og hvordan det er at stå ansigt til ansigt med uretfærdighed.

Danmarks Indsamling 2015 stiller skarpt på kampen mod uretfærdighed.

Som optakt til det store indsamlingsshow på lørdag har kronprinsesse Mary givet et eksklusivt interview, der torsdag sendes på DR1.

Det stiller skarpt på kronprinsessens kamp for kvinder og pigers rettigheder, og hvor svært det er at stå ansigt til ansigt med uretfærdigheden, oplyser DR.

Mary fortæller om den rolle, hun har indtaget - og hvordan man håndterer balancen mellem at være en moderne kvinde, der arbejder med internationalt udviklingsarbejde og rollen som kronprinsesse i verdens ældste kongehus.

Programmet giver seerne et sjældent indblik i kronprinsessens arbejdsliv - både på kontoret på Amalienborg, på talerstolen i FN og til møde i en garage i Sydafrika.

Mary indtager en nøglerolle i det internationale udviklingsarbejde for kvinder og pigers rettigheder.

Hun har opnået høj anerkendelse blandt andet som medlem af en særlig task-force, der kæmper for, at FNs mål om ligestilling i verden lykkes.

Portrætinterviewet 'Mary: Kronprinsesse med en sag' sendes på DR1 29. januar kl. 20.30.

I alt 12 forskellige projekter får i år støtte gennem Danmarks Indsamling bl.a. et projekt, der skal sætte en stopper for menneskehandel med teenagere i Haiti.

Newspaq