Kronprinsesse Mary besøger ensomme voksne
Værket i Slagelse får i dag fint besøg af Kronprinsesse Mary, som også selv har oplevet ensomheden. Foto: Polfoto/POLFOTO
Kronprinsesse Mary besøger i dag en netværksgruppe, som står hendes hjerte nær.

"Værket" i Slagelse får i dag ganske særligt besøg. Sammen med Røde Kors har Mary Fonden nemlig haft stor succes med netværksgrupper for ensomme voksne, og nu kommer kronprinsesse Mary forbi for at kigge nærmere på projektet.

Det skriver Mary Fonden på sin hjemmeside.

Sammen med præsidenten for Røde Kors, Hanna Line Jakobsen, skal hun møde gruppens frivillige og deltagere og være en del af to øvelser, som indgår i netværksgrupperne. Hvilke øvelse, der er tale om, fremgår ikke af Mary Fondens hjemmeside.

Kronprinsessen har tidligere fortalt, at hun også har mærket ensomheden på egen krop.

I et indslag i DRs Ultra Galla 2015 fortale hun om dengang, hun som 25-årig mistede sin mor under en hjerteoperation og den ensomhed, hun følte bagefter.

- Det var som at være i en boble. Det var, som om man ikke var forstået længere. Den følelse af at være ensom er ret stærk og ret svær at have inde på livet, sagde Kronprinsesse Mary til DR.

Velgørende arbejde med mennesker, der har det svært, har i flere år været en personlig interesse for kronprinsesse Mary.

Ud over mobning og trivsel samt vold i hjemmet er ensomhed en af Mary Fondens tre indsatsområder, og tre ud af fire voksne i "Værket" oplever ifølge hjemmesiden, at følelsen af ensomhed er blevet mindre af at deltage i netværket.

/ritzau/Fokus