Kronprinsens bro-eskapade går verden rundt
Kronprinsen skulle til uddele en pris ved Sport 2014 i Jyske Bank Boxen i Herning, da han i weekenden passerede den lukkede Storebæltsbro. Foto: ASTRID DALUM/POLFOTO
I weekenden passerede kronprins Frederik den stormlukkede Storebæltsbro hvilket sendte ham i en mediestorm. Nu går historien verden rundt.

Det er vist ikke gået mange danskeres næse forbi, at Danmarks kommende konge i weekenden passerede den ellers lukkede Storebæltsbro, mens flere hundrede andre billister pænt måtte vente på, at stormen lagde sig.

En historie, der mandag sendte den danske kronprins Frederik i noget af en mediestorm, og nu har historien også nået de internationale medier.

Således rapporterer europæiske medier som britiske BBC og franske AFP om historien, ligesom også det australske nyhedsmedie AAP i kronprinsesse Marys hjemland har opfanget historien om kronprinsens brotur.

Samtlige medier har også viderebragt den undskyldning som hoffet mandag udsendte på vegne af kronprinsen.

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, lød det mandag fra Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef for kongehuset.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde hun.

Ifølge selskabet bag Storebæltsbroen "Sund og Bælt" var det "grænsende til livsfarligt" at passere broen på grund af den voldsomme storm Egon, som raserede natten til søndag.

Flere kongehuseksperter har kaldt episoden for "uheldig" og "tankeløs".

Newspaq

via Listen To News