Kronprinsen: Lad flere lande dele OL
Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Udgifterne skræmmer i en krisetid, og kronprins Frederik er åben over for at lade flere om at løfte opgaven.

Stadig færre byer søger om OL-værtskabet, og det bekymrer i Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge Danmarks medlem, kronprins Frederik. Det skriver Politiken.

I år beløber legene i London sig til cirka 100 milliarder kroner, og hertil kommer et større milliardbeløb til sikkerhedsforanstaltninger. Det skræmmer i en krisetid.

- Den økonomiske krise i verden kan tvinge den olympiske bevægelse til nytænkning, siger kronprinsen til Politiken lørdag.

Han peger selv på "genbrug" af de byer, der tidligere har været værtsbyer, eller at lade værtskabet krydse grænser og inddrage flere byer modsat i dag.

- Tanken om, at forskellige lande - eksempelvis Danmark, Sverige og Norge - kan dele et værtskab, er mig ikke fjern. Og det er noget, jeg gerne vil se nærmere på, siger kronprinsen til Politiken.

Selvom OL koster kassen, så er der også penge at tjene på værtsskabet. Den internationale olympiske komité (IOC) har indtjent mere end syv milliarder dollar (42,7 milliarder danske kroner) på at holde de olympiske lege i henholdsvis Vancouver i 2010 og London 2012.

Beregninger foretaget af nyhedsbureauet DPA viser, at der er en langt højere indtægt end ved OL i 2006 og 2008, der blev afholdt i Torino og Beijing.

Værtsbyen for OL scorer klart flest af IOC-pengene. I Londons tilfælde, kan storbyen skovle godt og vel en milliard dollar (seks milliarder kroner) sammen som følge af legene i 2012.