Kronprins Frederik vil lære danskerne at løbe i ny app
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er begge ivrige løbere. Nu deler kronprinsen ud af sine løbetip. Foto: Nils Meilvang/Arkivfoto/Scanpix
I en ny app kan man få kronprins Frederiks bedste tip til at komme i gang med at motionere forud for hans egne fødselsdagsløb.

Der er royal inspiration at hente, hvis man gerne vil i gang med at træne, men mangler den sidste motivation.

Nu kan man nemlig få kronprins Frederiks bedste løbetip og gode trick til træning i en ny app.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Appen, der lanceres mandag, er udviklet til kronprins Frederiks Royal Run, der er et motionsløb, der bliver afholdt i forbindelse med tronarvingens 50-års fødselsdag i slutningen af maj.

- Appen fungerer både som en såkaldt "raceday"-app, hvor løbere og tilskuere på selve løbsdagen den 21. maj kan få information om løbet i den by, de deltager i. Men den er i høj grad også ment som en motivation for dem, der gerne vil have mere bevægelse ind i deres hverdag, lyder det i pressemeddelelsen.

Royal Run er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund i regi af Bevæg dig for livet, der er Danmarks største idrætsvision.

I appen kan man ifølge pressemeddelelsen blandt andet se en video, hvor kronprinsen er ude at løbe med instruktøren Thomas Nolan.

Her fortæller den royale fødselar om sine forventninger til løbsdagen, hvor han skal løbe en mil i Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg. Dernæst skal han løbe ti kilometer i København.

- Jeg skal selv løbe en mil i de fire første byer. Jeg betragter mig selv som en rutineret løber, så for mig bliver det bare en god oplevelse. Jeg glæder mig til at få smilet frem på børn og unge og generelt den gruppe, der har meldt sig til, lyder det i videoen.

Royal Run bliver afholdt den 21. maj. Kronprinsen fylder år den 26. maj.

/ritzau/