Kronprins Frederik skadet på ski

Kongelige
51-årige kronprins Frederik har skadet sin skulder på ski under familiens ophold i Verbier. (Foto: Scanpix)

Kronprinsen måtte tirsdag opereres på Rigshospitalet

Kronprins Frederik er kommet galt afsted på ski. Så galt, at han måtte en tur på Rigshospitalet. 

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelse:

- Hans Kongelige Højhed Kronprinsen pådrog sig i sidste uge en mindre skade i venstre skulder i forbindelse med skiløb i Schweiz. Kronprinsen er derfor i dag blevet ambulant undersøgt og behandlet på Rigshospitalet i København, lyder det i beskeden, der fortsætter:

- Behandlingen bestod i en ukompliceret operation, som forløb planmæssigt. Skulderskaden påvirker ikke Kronprinsens officielle program.

Mange skader

Det er langt fra første gang, Kronprinsen kommer til skade. Så sent som sidste år i maj, måtte han droppe at løbe med til Royal-run på grund af en diskusprolaps i venstre side.

I marts afholdt en overbelastning i knæet ham fra at løbe med i motionsstafetløbet VM i Cross.

I efteråret 2016 gik det galt da Frederik hoppede på trampolin. Han landede på nakken og pådrog sig et brud på halsrygsøjlen. De næste mange uger måtte han gå med krave for at holde halsen på plads.

I 2009 måtte Frederik passe sine pligter ved hjælp af krykker. Dengang var det et uheld på en kælkebakke, der betød at Kronprinsen måtte have benet i gips. Også dengang var det Rigshospitalet, der sørgede for at få skruet den uheldige prins rigtigt sammen igen. Under gipsen gemte sig et såkaldt lægbensbrud.