Kronprins Frederik besøger katastrofeområde igen

På søndag drager kronprinsparret til Japan for at deltage i et erhvervsfremstød, men for kronprinsen bliver det også til et gensyn med et jordskælvsramt område.
Kronprins Frederik skal til Japan.
Kronprins Frederik skal til Japan. Foto: Nicolas Asfouri/AFP

Når kronprinsparret på søndag drager mod Japan, er det ikke bare for at fremme det danske erhvervsliv og fejre, at det er 150 år siden, at en traktat om dansk-japansk samhandel blev underskrevet.

For kronprins Frederik byder turen nemlig også på et gensyn med Higashi-Matsushima-området i det nordlige Japan.

Det blev i 2011 ramt af et jordskælv og en efterfølgende tsunami, og dengang tog kronprinsen kort tid efter på et besøg i katastrofeområdet.

- Jeg reflekterer over, at vi mennesker ikke kan stille meget op, når naturen raser. Naturkatastrofen væltede et højt udviklet samfund som det japanske og gjorde det til en slagmark. Jeg vil aldrig glemme det her. Higashi-Matsushima, hvor vi har været i dag, ligner jo en krigsskueplads, sagde han dengang til Billed-Bladet.

Kronprinsparret er i fuld gang med forberedelserne til turen. På et billede på kongehusets Instagram kan man se, hvordan kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med Japans ambassadør i Danmark, Toshiro Suzuki, er i gang med at forberede rejsen.

Se billedet her:

https://www.instagram.com/p/BZwTq8ZAkli/?taken-by=detdanskekongehus

Turen vil vare fem dage, skriver kongehuset.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.