Administration 

Kronologi over Michael Rasmussens dopingproblemer

Sport

Michael Rasmussen erkender angiveligt i dag, at han har snydt med doping. Her et overblik over hans problemer.

Cykelrytteren Michael Rasmussens har haft en del problemer af dopingkarakter i sin karriere. Den 38-årige rytter ventes senere torsdag at indrømme doping i sin aktive karriere.

Her et overblik over Michael Rasmussens-dopingproblemer:

---- ---- ---- ----

2013:

31. januar: Michael Rasmussen indkalder til pressemøde i Herning. Han ventes at indrømme brug af doping. Direktør Claus Hembo fra holdet Christina Watches-Onfone har på det seneste i flere medier luftet en formodning om, at Rasmussen har benyttet ulovlige stoffer i karrieren. Det sker efter, tidligere Rasmussen-holdkammerater fra Rabobank har indrømmet doping.

2011:

1. januar: Michael Rasmussen klikker i pedalerne som Christina Watches-Onfone-rytter. Selv om Rasmussen for længst har afsonet sin karantæne, har det gennem lang tid vist sig umuligt at finde et hold, der ville hyre danskeren. I stedet opretter ur-fabrikanten sit eget hold, der skal skabes med og rundt om Michael Rasmussen.

2009:

22. januar: Den internationale sportsdomstol (CAS) afviser Michael Rasmussens anke og fastholder dommen på to års karantæne. Karantænen udløber 27. juli 2009.

2008:

22. juli: Michael Rasmussen anker sin karantæne dom til den internationale sportsdomstol, CAS.

1. juli: Michael Rasmussen bliver idømt to års karantæne af Monacos cykelforbund, der har Rasmussens licens.

8. februar: Den internationale cykelunion (UCI) vil have Michael Rasmussen udelukket fra cykelsporten i to år. Cykelunionen beder det monegaskiske cykelforbund om at indlede en sag mod danskeren. Sagen skal foregå i Monaco, fordi det er der, Rasmussen har sin rytterlicens. UCI mener, at Michael Rasmussen har forbrudt sig mod reglerne om at skulle oplyse sine whereabouts.

2007:

8. november: Michael Rasmussen holder pressemøde om sagen og indrømmer, at han løj om, hvor han var under sine forberedelser til Tour de France 2007. I stedet for at være i Mexico oplyste den danske cykelrytter, at han fra 4. til 19. juni var i Italien, fra den 20. til 23. opholdte sig i Frankrig i Alperne og den 25. juni rejste til Pyrenæerne på en billet betalt af Rabobank.

6. oktober: Michael Rasmussen fortæller i et nyhedsbrev, at han har sagt nej tak til kontraktforhandlinger for den kommende sæson. Han skal mødes med UCI for at bidrage til unionens undersøgelse. Før den er på plads, ønsker han ikke at indgå kontrakt med noget hold.

28. september: Formanden for det franske antidopingagentur, Pierre Bordry, bekræfter, at der er fundet spor af Dynepo, et epo-lignende produkt i danskerens urin under det franske etapeløb. Rasmussen udsender en pressemeddelelse, hvori han siger, at han ingen kommentarer har, så længe undersøgelserne er i gang.

13. september: UCI meddeler, at man er i gang med en undersøgelse af Rasmussen-sagen. Den handler især om danskerens whereabouts. Samme dag siger Rabobanks nye manager, Henri van der Aat, at han har beviser, der med 100 procents sikkerhed beviser, at Rasmussen ikke var i Mexico i hele den periode, han hævdede.

4. august: Rabobank proklamerer en stor undersøgelse af sagen. Politichef Peter Vogelzang skal stå for undersøgelsen af forløbet, som Rasmussen beslutter at medvirke i.

3. august: Theo de Rooij, der hev Rasmussen ud af Tour de France og fyrede danskeren, trækker sig som manager for Rabobank.

27. juli: Michael Rasmussen oplyser, at han ikke er blevet oplyst om nogen fyring. Samtidig fortæller han, at han regner med at vende tilbage på cyklen på et tidspunkt.

26. juli: Rabobank meddeler, at Rasmussen er fyret.

25. juli: Michael Rasmussen vinder 16. etape til Col d' Aubisque og ligner en samlet vinder af Touren. Den tidligere italienske toprytter Davide Cassani, der kommenterer etapeløbet for tv-stationen Rai, hævder dog samme dag, at han mødte Michael Rasmussen på en cykeltur i Dolomitterne i Italien den 13. juni, hvor danskeren over for Rabobank har oplyst, at han befandt sig i Mexico. Rasmussen afviser over for DR Sporten Cassanis oplysning. Senere den aften trækker Theo de Rooij Rasmussen ud af løbet, fordi han har brudt holdets interne regler. Ifølge de Rooij har Rasmussen indrømmet at have løjet om sit Mexico-ophold. Rasmussen nægter de påståede indrømmelser og kalder beslutningen for "en gal mands værk".

24. juli: Rasmussen presses til at holde pressemøde på Tourens hviledag. Han gør det sammen med holdchef Theo de Rooij samt cykelholdets advokat, Harro Knijff. Rasmussen indrømmer en administrativ fejl, da han ikke har sørget for at give UCI sine whereabout-oplysninger i tide. Det har Rabobank givet ham en bøde på 75.000 kroner for. Samtidig pointerer danskeren, at han har afgivet 14 negative test foreløbig i Touren. Tour de France-præsident Patrice Clerc siger senere den dag, at Michael Rasmussen ikke fortjener den gule førertrøje og ikke burde være stillet til start ved etapeløbet.

20. juli: Jesper Worre oplyser, at Rasmussen har fået to advarsler fra UCI og to fra ADD. Worre vælger at se bort fra, at det er fortrolige oplysninger. Michael Rasmussen bliver bakket op af Tourens løbschef, Christian Prudhomme, der er rasende over DCU's timing, når man har kendt til advarslerne så længe. Senere på dagen siger den amerikanske mountainbike-rytter Whitney Richards til velonews.com, at Michael Rasmussen i 2002 bad ham tage et par sko med fra USA til Italien, men at skoæsken viste sig at indeholde forseglede poser af dopingmidlet Hemopure, et erstatningsprodukt for menneskeblod. Michael Rasmussen afviser beskyldningen.

19. juli: DCU-direktør Jesper Worre siger, at Michael Rasmussen har flere advarsler og er udelukket fra landsholdet. Rasmussen og Rabobank hævder dog, at den danske rytter blot har modtaget én advarsel.

16. juli: Hviledag i Touren, og på et pressemøde lover Michael Rasmussen offentligheden, at man godt kan stole på ham i dopingmæssig sammenhæng.

15. juli: Michael Rasmussen vinder 8. etape og kommer i Tourens gule førertrøje.

12. juli: ADD giver Rasmussen en advarsel for ikke at være til stede under testen den 21. juni.

29. juni: UCI modtager først nu Rasmussens brev om det forlængede ophold i Mexico dateret den 12. juni. UCI tildeler ham en advarsel for at have haft rod i sine whereabout-papirer omkring træningsopholdet i Mexico af juni.

26. juni: Jesper Worre sender en mail til Rasmussen om DCU's beslutning efter flere gange at have forsøgt at få fat i rytteren på telefon. Samme dag har DCU-direktøren forsøgt at få UCI's tilladelse til at bruge advarslerne som en offentlig forklaring på landsholdsfyringen. Den opnår man ikke, derfor går man ikke ud med meddelelsen.

21. juni: ADD forsøger at teste Michael Rasmussen i Italien, men går igen forgæves. DCU's bestyrelse beslutter, at Michael Rasmussen ikke længere kan køre på landsholdet, da han har fået to advarsler, og man er orienteret om, at der var en mere på vej.

13. juni: Den tidligere italienske toprytter Davide Cassani snakker med Michael Rasmussen, der ifølge Cassani var på træningstur i regnvejr i Dolomitterne nær sit hjem i Italien.

12. juni: Michael Rasmussen beslutter ifølge egne oplysninger at blive i Mexico frem til den 28. juni 2007. Rasmussen sender et brev til UCI.

11. juni: UCI modtager brevet fra Michael Rasmussen, der er dateret den 4. juni 2007.

8. juni: Michael Rasmussens brev, som han skulle have sendt fra Mexico, bliver stemplet hos det italienske postvæsen.

4. juni: Michael Rasmussen rejser ifølge egne oplysninger til Mexico og skriver et brev til UCI om, at han vil være der frem til den 12. juni 2007.

8. maj: Rasmussen får en advarsel af ADD for den missede test den 6. april.

6. april: Anti Doping Danmark (ADD) vil teste Michael Rasmussen. Men han er ikke på den adresse, han har opgivet.

2006:

24. marts: Michael Rasmussen bliver kontaktet af Den Internationale Cykelunion (UCI), som ikke har modtaget de såkaldte whereabouts for andet kvartal 2006. Rasmussen får en advarsel.

December: Møde mellem Michael Rasmussen og Danmarks Cykle Union (DCU), hvor der laves en aftale for, hvordan Rasmussen kan komme tilbage på det danske landshold. De tre krav er: 1) Rasmussen skal køre DM. 2) Rasmussen skal stå til rådighed for Anti Doping Danmark. 3) Rasmussen skal have sin licens i Europa.

/ritzau/

Bålskuret, hvor ofret blev fundet. Der er langt et hav af blomster.
Krimi

Tæsket ihjel i skov:

Trampet i ansigtet

med træsko

To julegaver der er pakket ind i brunt gavepapir. Den nederste har to stempler på.
Nyheder

Julegaver på nettet?

Skynd dig hvis

du skal nå det

En kvinde danser på et diskotek med en havenisse på armen. Hun svinger med håret.
Nyheder

9 ud af 10 julefrokoster

er aflyst i år

Nærbillede af fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Han har et lille fuldskæg og et dybt alvorligt blik. Han er iført mørk hættetrøje og står op ad en murstens mur.
Kendte

Bendtner sadler om:

Nyt job

To sammensatte billeder af sommerhuset. Et udefra; huset er hvidt med store vinduer og en snorlige indkørsel. Indefra køkkenet; man kan se der strømmer fint lys ind igennem huset, der er dyrt indrettet.
Nyheder

Landets dyreste sommerhus

solgt på tvang

Mange medarbejdere går rundt i en lagerhal med hver sin vogn og pakker varer.
Nyheder

Tjener kassen

på corona

Et forældrepar, en ejendomsmægler og en ung pige er på vej ind i en lejlighed.
Nyheder

Forældrekøbere skal være

vakse ved havelågen

Et sæt hænder står med et ark med halvtredskrone seddler.
Nyheder

Nu kan staten høvle

coronagælden af

Helle Thorning-Schmidt på den røde løber med løst lyst hår og en tækkelig mørkeblå kjole.
Kendte

Helt VILDT look:

Sådan har du aldrig

set hende før

Leopoldo Luque sammen med Maradona, der er iført hospitalstøj og en stor forbinding i hovedet.
Sport

Grådkvalt Maradona-læge:

Jeg er ikke skyldig i hans død

Nærbillede af skuespiller Peter Plaugborg han har stort rødt fuldskæg og et alvorligt blik.
Film og TV

Ulven kommer:

Derfor ender serien sådan

En stor flok aber går amok på et bord fyldt med mad.
Dyreliv

Ægte ABEFEST

En sygeplejerske med engangskittel viser et blodprøvekit. Det ligger i et papbækken. Hun holder blodprøveglasset i din ene hånd.
Nyheder

Blodprøve kan opdage

50 typer af kræft

En brun hest står i mørke omgivelser.
Krimi

Chok på motorvej:

Hest torpederet

En flaske med Remdevisir pakket ind i en plastikpose.
Corona

Remdesivir har ingen effekt

på dødeligheden

En masse småpenge ligger på et bord. Pengene ses fra oven. Der er også to sirligt stablede tårne af mønter.
Nyheder

Ekstra feriepenge -

nu er det sidste udkald

Et gulv der flyder med indvolde af forskellig art mens en person med ryggen til står og tager billeder.
Nyheder

Politikere kastede med

indvolde og sloges

En masse isbjørne-hoveder med nissehuer på.
Nyheder

Forslag:

Giv 3 mio. danskere et

gavekort 

En lørdags lottokupon
Nyheder

4 lottospillere

blev "advents-millionærer".

Darth Vader tæt på i et rumskib
Film og TV

Darth Vader 

er død

En rødhåret storbarmet kvinde ser på en tyk karseklippet mand i en boksering
Helt vildt

David mod Goliat:

Fjerlet kvinde knockoutede 

kæmpe på 240 kilo

En smagfuld grå villa med sort hoveddør og toppede brosten i indkørslen
Helt vildt

Her er hovedstadens

dyreste boliger

En soldat ved en grænsestation og et slidt etiopisk flag, som vajer i vinden.
Nyheder

Eritreas hovedstad ramt af

flere eksplosioner

7-8 politimænd står og synger inde i politigården med tre juletræer bagved.
Corona

Munter sang:

Politiet synger om corona

En hvid varevogn smadret ved siden af en lastbil på en mørk landevej
Krimi

Varevogn smadrer

ind i lastvogn

Mads Eg Andersen bager kager i teltet med gummihandsker på
Film og TV

Dramatisk finale:

Jeg ville ikke græde

Hugo Helmig på tribunen ved en fodboldkamp sammen med sin berømte far Thomas Helmig.
Kendte

Helmig single

Tre kirurger på operationsstue med en patient på operationsbordet.
Helt vildt

Læger finder mønt i

næse – efter 53 år

En række flysæder med puder og tæpper.
Rejser

Nu kan du ligge ned

økonomiklassen

Kristian Thulesen Dahl på talerstolen. Hans ansigt er sammenbidt.
Nyheder

Thulesen Dahl tavs

om vælgerkrisen

To sygeplejersker iført alverdens værnemidler tager sig af en patient på en hospitalsstue.
Corona

Rekordhøje tal:

1636 nye smittede

En mand foran et spisebord og en stue proppet med  nisser og julepynt
Helt vildt

Nisser har invaderet

Jans hjem

En stribet grå huskat på en træstamme i en skov
Dyreliv

Katte slås ned af frygt for

corona-smitte

En hylde fyldt med brætspil
Sundhed

Eksperter:

Undgå brætspil

i julen

En kvinde trækker op i sin kjole i et fly
Sex og samliv

Flyskandale:

Stewardesse sælger

sex på rejsen

En læge trøster en ældre mand på et hospital.
Corona

50 amerikanere dør i timen

til Covid-19

En lille fiskerbåd ved en mole
Krimi

Mand fundet livløs

i Nivå Havn

Hilda Heick på scenen i rød kjole smiler til sin meddanser og de to værtinder
Film og TV

Hilda klappet ud af

Vild med dans

alle friends-stjernerne samlet på et billede
Kendte

Friends-stjerne har

friet til sin

22 år yngre kæreste

billede af et juletræ
Corona

Her må man

kun invitere

én gæst til jul

grafik forestillende en bombe
Krimi

Frygtede han var

naboens bombemål

billede af en politibil
Krimi

Afskåret gedehoved lå 

foran hoveddøren

skiturister i lift
Nyheder

Dansk rejsekoncern

går konkurs

kunder i en normal-butik
Nyheder

Populær kæde

vil åbne

50 nye butikker

butiksvindue med teksten Black Days med gule bogstaver
Nyheder

Hvert fjerde tilbud

på Black Friday er fup

dronning margrethe sidder bag bord
Kongelige

Scor kassen på nytårstalen:
Siger dronningen 

håndsprit eller Shu-bi-dua? 

julesmåkager på bord med gran
Mad og drikke

Her er danskernes

julefavoritter 

silas holst står med cowboyjakke i tivoli
Kendte

Silas prøver igen:

Er anden gang

lykkens gang? 

julelys og blomster på bord
Nyheder

Advarer mod julelys

og håndsprit 

tv-værten sarah grünewald kigger i kameraet
Kendte

Sarah Grünewald:

Min bror døde

af kræft 

mink-massegrav set fra luften
Corona

Partier: Grav de

døde mink op igen

DF's formand Kristen Thulesen Dahl taler ved siden af to danske flag
Nyheder

DF: Gift dig dansk

- eller glem alt om

statsborgerskab

Donald Trump i jakke og med rødt slips sidder med knyttede næver
Nyheder

Trump vil forlade

Det Hvide Hus 

hacker sidder ved skærm
Krimi

Black Friday: Sådan

undgår du kortsvindel

person vaccineres
Corona

Der vil gå

"det meste af et år"

før alle er vaccineret

billede fra pressemødet
Corona

Magnus Heunicke:

Danskerne kan få 

vaccine om en måned

billede af Ninna Hedeager Olsen
Nyheder

Fiktive projekter: Rod for 37 millioner skattekroner

tony ses hamrer løs på et hus
Helt vildt

Fik ikke betaling

for sit arbejde:

Går amok med hammer

mand skraber is af forruden på en bil
Biler

Tid til is på bilruden

- her er nogle hurtige tricks

Christopher portræt
Kendte

Christopher smittet med corona

Sarah Grünewald portræt
Nyheder

Vild med dans-vært i sorg:

Min bror er død

Facade på Danske Banks hovedkvarter
Nyheder

Danske Bank i stor sparerunde

Indgang til Jysk-butik
Nyheder

Trods corona og nedlukning:

JYSK tjener rekordmange penge

Mads Mikkelsen portræt
Film og TV

Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp

person bliver vaccineret
Corona

Plan for

vaccine

er klar

Benny Engelbrecht portræt
Corona

Ministre i isolation

Carl Philip og Sofia
Corona

Prinsepar smittet

Jennifer Lopez portræt
Kendte

Jennifer Lopez smider ALT tøjet

adskillige døde hvaler på strand
Dyreliv

Knap 100 strandede hvaler dør

Dronning Margrethe smiler
Kongelige

Bryder med traditionerne:

Sådan bliver dronningens jul

Maradona vinker til fans
Sport

Diego Maradona er død

Benny Fede spiser flæsk i Matador og et billede af en ældre Poul Bundgaard
Film og TV

Matador-afsløring:

Poul Bundgaard skulle

have spillet Fede

Mette Frederiksen i Folketinget
Nyheder

Mette F. om minksag:

Det var Mogens Jensens ansvar

bil er kørt ind i port, redningsmandskab er til stede
Nyheder

Bil torpederer indgang

til Merkels kontor

Læge viser corona-prøve frem
Corona

Nu er 800 døde med corona i Dnmark

Mobiltelefon med kørekort-app
Nyheder

Her kan det digitale kørekort give dig problemer

Erik Brandt i en stol i sin lejlighed
Kendte

Erik Brandt i kørestol:

Jeg kan ikke gå

Skolebygning
Nyheder

Spøjst boligtilbud:

Køb din egen skole

Dronning Margrethe med blomsterbuket i hånden
Kongelige

Margrethe den anden

redder

Margrete den første 

kvinde iført solbriller med indkøbsposer i hænderne
Nyheder

Danskerne gik

shop-amok

med feriepenge