Administration 

Kronologi over Michael Rasmussens dopingproblemer

Sport

Michael Rasmussen erkender angiveligt i dag, at han har snydt med doping. Her et overblik over hans problemer.

Cykelrytteren Michael Rasmussens har haft en del problemer af dopingkarakter i sin karriere. Den 38-årige rytter ventes senere torsdag at indrømme doping i sin aktive karriere.

Her et overblik over Michael Rasmussens-dopingproblemer:

---- ---- ---- ----

2013:

31. januar: Michael Rasmussen indkalder til pressemøde i Herning. Han ventes at indrømme brug af doping. Direktør Claus Hembo fra holdet Christina Watches-Onfone har på det seneste i flere medier luftet en formodning om, at Rasmussen har benyttet ulovlige stoffer i karrieren. Det sker efter, tidligere Rasmussen-holdkammerater fra Rabobank har indrømmet doping.

2011:

1. januar: Michael Rasmussen klikker i pedalerne som Christina Watches-Onfone-rytter. Selv om Rasmussen for længst har afsonet sin karantæne, har det gennem lang tid vist sig umuligt at finde et hold, der ville hyre danskeren. I stedet opretter ur-fabrikanten sit eget hold, der skal skabes med og rundt om Michael Rasmussen.

2009:

22. januar: Den internationale sportsdomstol (CAS) afviser Michael Rasmussens anke og fastholder dommen på to års karantæne. Karantænen udløber 27. juli 2009.

2008:

22. juli: Michael Rasmussen anker sin karantæne dom til den internationale sportsdomstol, CAS.

1. juli: Michael Rasmussen bliver idømt to års karantæne af Monacos cykelforbund, der har Rasmussens licens.

8. februar: Den internationale cykelunion (UCI) vil have Michael Rasmussen udelukket fra cykelsporten i to år. Cykelunionen beder det monegaskiske cykelforbund om at indlede en sag mod danskeren. Sagen skal foregå i Monaco, fordi det er der, Rasmussen har sin rytterlicens. UCI mener, at Michael Rasmussen har forbrudt sig mod reglerne om at skulle oplyse sine whereabouts.

2007:

8. november: Michael Rasmussen holder pressemøde om sagen og indrømmer, at han løj om, hvor han var under sine forberedelser til Tour de France 2007. I stedet for at være i Mexico oplyste den danske cykelrytter, at han fra 4. til 19. juni var i Italien, fra den 20. til 23. opholdte sig i Frankrig i Alperne og den 25. juni rejste til Pyrenæerne på en billet betalt af Rabobank.

6. oktober: Michael Rasmussen fortæller i et nyhedsbrev, at han har sagt nej tak til kontraktforhandlinger for den kommende sæson. Han skal mødes med UCI for at bidrage til unionens undersøgelse. Før den er på plads, ønsker han ikke at indgå kontrakt med noget hold.

28. september: Formanden for det franske antidopingagentur, Pierre Bordry, bekræfter, at der er fundet spor af Dynepo, et epo-lignende produkt i danskerens urin under det franske etapeløb. Rasmussen udsender en pressemeddelelse, hvori han siger, at han ingen kommentarer har, så længe undersøgelserne er i gang.

13. september: UCI meddeler, at man er i gang med en undersøgelse af Rasmussen-sagen. Den handler især om danskerens whereabouts. Samme dag siger Rabobanks nye manager, Henri van der Aat, at han har beviser, der med 100 procents sikkerhed beviser, at Rasmussen ikke var i Mexico i hele den periode, han hævdede.

4. august: Rabobank proklamerer en stor undersøgelse af sagen. Politichef Peter Vogelzang skal stå for undersøgelsen af forløbet, som Rasmussen beslutter at medvirke i.

3. august: Theo de Rooij, der hev Rasmussen ud af Tour de France og fyrede danskeren, trækker sig som manager for Rabobank.

27. juli: Michael Rasmussen oplyser, at han ikke er blevet oplyst om nogen fyring. Samtidig fortæller han, at han regner med at vende tilbage på cyklen på et tidspunkt.

26. juli: Rabobank meddeler, at Rasmussen er fyret.

25. juli: Michael Rasmussen vinder 16. etape til Col d' Aubisque og ligner en samlet vinder af Touren. Den tidligere italienske toprytter Davide Cassani, der kommenterer etapeløbet for tv-stationen Rai, hævder dog samme dag, at han mødte Michael Rasmussen på en cykeltur i Dolomitterne i Italien den 13. juni, hvor danskeren over for Rabobank har oplyst, at han befandt sig i Mexico. Rasmussen afviser over for DR Sporten Cassanis oplysning. Senere den aften trækker Theo de Rooij Rasmussen ud af løbet, fordi han har brudt holdets interne regler. Ifølge de Rooij har Rasmussen indrømmet at have løjet om sit Mexico-ophold. Rasmussen nægter de påståede indrømmelser og kalder beslutningen for "en gal mands værk".

24. juli: Rasmussen presses til at holde pressemøde på Tourens hviledag. Han gør det sammen med holdchef Theo de Rooij samt cykelholdets advokat, Harro Knijff. Rasmussen indrømmer en administrativ fejl, da han ikke har sørget for at give UCI sine whereabout-oplysninger i tide. Det har Rabobank givet ham en bøde på 75.000 kroner for. Samtidig pointerer danskeren, at han har afgivet 14 negative test foreløbig i Touren. Tour de France-præsident Patrice Clerc siger senere den dag, at Michael Rasmussen ikke fortjener den gule førertrøje og ikke burde være stillet til start ved etapeløbet.

20. juli: Jesper Worre oplyser, at Rasmussen har fået to advarsler fra UCI og to fra ADD. Worre vælger at se bort fra, at det er fortrolige oplysninger. Michael Rasmussen bliver bakket op af Tourens løbschef, Christian Prudhomme, der er rasende over DCU's timing, når man har kendt til advarslerne så længe. Senere på dagen siger den amerikanske mountainbike-rytter Whitney Richards til velonews.com, at Michael Rasmussen i 2002 bad ham tage et par sko med fra USA til Italien, men at skoæsken viste sig at indeholde forseglede poser af dopingmidlet Hemopure, et erstatningsprodukt for menneskeblod. Michael Rasmussen afviser beskyldningen.

19. juli: DCU-direktør Jesper Worre siger, at Michael Rasmussen har flere advarsler og er udelukket fra landsholdet. Rasmussen og Rabobank hævder dog, at den danske rytter blot har modtaget én advarsel.

16. juli: Hviledag i Touren, og på et pressemøde lover Michael Rasmussen offentligheden, at man godt kan stole på ham i dopingmæssig sammenhæng.

15. juli: Michael Rasmussen vinder 8. etape og kommer i Tourens gule førertrøje.

12. juli: ADD giver Rasmussen en advarsel for ikke at være til stede under testen den 21. juni.

29. juni: UCI modtager først nu Rasmussens brev om det forlængede ophold i Mexico dateret den 12. juni. UCI tildeler ham en advarsel for at have haft rod i sine whereabout-papirer omkring træningsopholdet i Mexico af juni.

26. juni: Jesper Worre sender en mail til Rasmussen om DCU's beslutning efter flere gange at have forsøgt at få fat i rytteren på telefon. Samme dag har DCU-direktøren forsøgt at få UCI's tilladelse til at bruge advarslerne som en offentlig forklaring på landsholdsfyringen. Den opnår man ikke, derfor går man ikke ud med meddelelsen.

21. juni: ADD forsøger at teste Michael Rasmussen i Italien, men går igen forgæves. DCU's bestyrelse beslutter, at Michael Rasmussen ikke længere kan køre på landsholdet, da han har fået to advarsler, og man er orienteret om, at der var en mere på vej.

13. juni: Den tidligere italienske toprytter Davide Cassani snakker med Michael Rasmussen, der ifølge Cassani var på træningstur i regnvejr i Dolomitterne nær sit hjem i Italien.

12. juni: Michael Rasmussen beslutter ifølge egne oplysninger at blive i Mexico frem til den 28. juni 2007. Rasmussen sender et brev til UCI.

11. juni: UCI modtager brevet fra Michael Rasmussen, der er dateret den 4. juni 2007.

8. juni: Michael Rasmussens brev, som han skulle have sendt fra Mexico, bliver stemplet hos det italienske postvæsen.

4. juni: Michael Rasmussen rejser ifølge egne oplysninger til Mexico og skriver et brev til UCI om, at han vil være der frem til den 12. juni 2007.

8. maj: Rasmussen får en advarsel af ADD for den missede test den 6. april.

6. april: Anti Doping Danmark (ADD) vil teste Michael Rasmussen. Men han er ikke på den adresse, han har opgivet.

2006:

24. marts: Michael Rasmussen bliver kontaktet af Den Internationale Cykelunion (UCI), som ikke har modtaget de såkaldte whereabouts for andet kvartal 2006. Rasmussen får en advarsel.

December: Møde mellem Michael Rasmussen og Danmarks Cykle Union (DCU), hvor der laves en aftale for, hvordan Rasmussen kan komme tilbage på det danske landshold. De tre krav er: 1) Rasmussen skal køre DM. 2) Rasmussen skal stå til rådighed for Anti Doping Danmark. 3) Rasmussen skal have sin licens i Europa.

/ritzau/

en mand kigger på fotografen
Kendte

Dennis Knudsen

stjal fra superstjerne

fire stykker sushi
Nyheder

Sushikæde lukker

Folk i kø ved kassen
Mad og drikke

Åbningstider i påsken
- du kan nå det endnu

en bil ved et hegn
Krimi

Bil brager ind i hegn

- føreren er stukket af

en religiøs mand
Nyheder

Sygdomsramt:

Paven prædiker
til påskemesse

en bil og en mand
Biler

Danskers elbilfirma holder muligt ophørsudsalg

en bil brænder
Krimi

Bil i brand på motorvej

en gade i Rockford
Krimi

Mand amok med kniv:

Fire dræbt - syv såret

bjørn
Nyheder

Eftersøgt bjørn
er blevet skudt

bogomslag
Kongelige

Stjerne fra Badehotellet

indlæser Kongens bog

mand og kvinde
Kendte

Christian Kjær: 
Jeg dør om fem-seks år

tre fodboldspillere
Sport

Landsholdslegende

står til kæmpe gevinst

to mænd
Nyheder

Nobelprismodtager er død

mand på stor sten
Nyheder

Stor hæder til

Det Sydfynske Øhav

logo på retsbygning
Krimi

Tidligere drabsdømt

tilstår nyt drab 

voldsom røg
Krimi

Voldsom brand:

Luk døre og vinduer

fire kvinder
Kendte

Pitzner taber i retten

logo H & M
Nyheder

H&M ryger i vejret

folk på vej ind i tog
Nyheder

DSB har stadig ledige pladser i påsken

Nyheder

Tragisk busulykke:

Mindst fem omkomne 

Demonstranter med banner
Nyheder

Voldsom video:

Demonstranter smidt

væk af vrede chauffører

Hvidt palæ
Helt vildt

Vestas-boss sælger palæet:

Kan score 15.5 mio. kr.

Motorvej set oven fra
Krimi

Mand skød seks gange for at dræbe på motorvej

Pige kigger på mobiltelefon
Kongelige

Her er grev Felix’ kæreste

Christian Kjær og Susan Astani
Kendte

Christian Kjær gør børnene arveløse

Politibil ved hospital
Krimi

41-årig dræbt på hospital

Sol over tåget landskab
Nyheder

Sådan bliver påskevejret

Donald Trump
Nyheder

Trump får forbud i pornosag

folk danser i et telt
Debat

Søren Baastrup: Menneskehud, rødt hår og andre folks børn

En fodboldspiller på banen
Sport

Uheldig Daramy: Mål og skade i testsejr

portræt af kvinde
Nyheder

Mette F. sender advarsel

portræt af mand
Nyheder

Danmark sælger

kampfly for milliarder

portræt af kvinde
Kendte

Lisbeth Østergaard: 

Får nyt værtsjob

to mænd
Kendte

Vil score millioner

på bolighandel

hjemmeside på skærm
Nyheder

Trump tjener milliarder

portræt af kvinde
Kendte

Lisbet Dahl: Måske

en lille påskefrokost

tre mennesker holder tøj på bøjler
Nyheder

Løvens Hule-firma

laver vild omsætning

højhuse på Bellahøj
Nyheder

Kan styrte sammen:

For dyrt at renovere

gruppe af mennesker
Nyheder

Million-underskud 

i kongehuset

faldskærme i luften
Nyheder

Hamas vil stoppe nødhjælp

Et containerskib
Nyheder

Mærsk-skib angrebet

Fodboldspillere på en bane
Sport

FAKTA: Frederik Rønnow har rekorden for flest bænkpladser

en grå bmw
Biler

Design en BMW og vind den i et halvt år

Nyheder

Dykkere leder efter 20 personer 

en papkiste i en kiste
Livsstil

Ny trend: Vær klimavenlig og vælg en papkiste

en bro
Livsstil

Stort naturområde på vej ved Storebæltsbroen

en bro kollapser
Nyheder

Vild video:

Trafikeret bro kollapser i USA

et sas-fly i luften
Rejser

SAS tabte over en halv milliard i februar

Folk i kø ved kassen
Mad og drikke

Åbningstider i påsken
- du kan nå det endnu

et par smiler til fotogarfen
Kendte

Finn Nørbygaard og ekskonen i krig

en metrostation
Krimi

Skubbet i døden i metroen

en krokodille i vandet
Dyreliv

Kæmpe-krokodille terroriserede nabolag

logoer for sociale medier
Nyheder

Forbud mod sociale medier for børn under 14 år

en sort rapper med kæder
Kendte

Stjerne får ransaget hjem efter seksuelle overgreb

en såret mand i retten
Nyheder

Detaljer peger på at mistænkte stod bag Moskva-angreb

To cowboydere til hest
Kendte

Yellowstone-stjerne smidt ud af fly

et gammelt sommerhus med et slidt Dannebrog foran
Livsstil

Rekordhøje priser på sommerhuse

en mand kigger på en kat
Debat

Jes Dorph-Petersen: Toulouse – katten der burde være død

Putin ser sur ud
Nyheder

Putin: Det var radikale islamister

stor rødhåret mande-kvinde spiller dart
Sport

Dartspillere forlader landshold i protest mod transkønnet

et skybrud
Nyheder

DMI: Vejret bliver vildere og varmere

en stor kirke med kraner omkring
Helt vildt

Notre Dames fantastiske genopbygning

et fly i en hangar
Nyheder

Efter MAX-fly skandale: Boeings topchef går

En mand ved en computer
Krimi

Drev hjemmeside med

vittigheder: Tiltalt for rasicme

Livgardens Kaserne
Nyheder

Milliardstor akutpakke

til nedslidte kaserner

Trump på en plakat foran Trump Tower
Nyheder

Trump har få timer tilbage 

Et veldækket påskebord
Mad og drikke

Her er danskernes

favorit på påskebordet

Et Novo Nordisk sted set udefra.
Nyheder

Novo opkøber tysk

medicinalvirksomhed

Mette Frederiksen ser sammenbidt ud.
Nyheder

Vælgerflugt:

Dårligste i 120 år

Andreas Hansen tager handsker på
Sport

Kasper Schmeichel

forlader landsholdet

En mobiltelefon i Lotto App
Nyheder

Lotto-vinder fyrer den af:

Det giver frihed

Luftfoto af Vestkysten.
Krimi

Ravsamler finder

lig på stranden

Portræt af Martin Thorborg
Kendte

Martin Thorborg:

Klar til krig

Et tog på en perron
Nyheder

25 togafgange

aflyst

En ambulance
Nyheder

92-årig skulle selv

betale for ambulance

Folk på en plæne i solskin
Nyheder

Påske-vejret:

Op mod 20 grader

En sms på en smartphone
Nyheder

To medarbejdere har

forladt efterskole efter

mistanke om grooming

Sport

Holger Rune ydmyget

Rød bygning
Nyheder

Efterskolelærer politianmeldt