Kroatien skal slås på rutinen
Selvom det danske hold hører til de yngre i dansk håndboldhistorie, så er det rutinen, der kan give dansk sejr imod Kroatien.

De unge danske talenter skal slå Kroatien på rutinen. Det kan lyde selvmodsigende, men torsdagen modstandere fra Kroatien er også et ungt hold, så i sidste ende kan rutinen falde ud til Danmarks fordel. Det vurderer den tidligere landstræner i herrehåndbold, Torben Winther.

»I det øjeblik kampen bliver lige, så er det jo som regel de rutinerede spillere, der går ind og afgør det,« siger Torben Winther, der vurderer chancerne for dansk sejr til cirka 50 procent, og altså dermed tror på en lige kamp. En anden ting, der kan blive udslagsgivende, er Kroaternes offensive forsvarsformation, vurderer Torben Vinther.

»Danmark skal have styr på deres angrebsspil. Det havde de overhovedet ikke imod Sverige, men kroaterne spiller offensivt, og det ligger klart bedst for danskerne at spille imod offensivt indstillede hold,« siger Torben Winther.

EM ingen skuffelse

Selvom Danmark næppe tager til slutrunder uden at drømme om medaljer, så mener Torben Winther ikke, at man kan tale om en skuffende EM-slutrunde indtil videre.

»Man kan ikke skifte så mange spillere, som Danmark har gjort, og så regne med at komme til tops. Det er altså ikke kun Danmark og Norge, der kan spille håndbold længere. Hold som Frankrig Kroatien, spiller også godt, selvom håndbold ikke er en stor sport i de lande,« siger Torben Winther, der mener, at det Kroatiske hold, der står over for Danmark torsdag, er et hold man skal holde øje med de kommende år.

»Kroatien spiller med nogle unge spillere, så det tyder på, at man har styr på talentudviklingen. De fleste af spillerne er født i 1983- eller 84, så vidt jeg husker,« siger Torben Winther.