Kroatien fortsætter dominoeffekt med kvote for migranter

Beslutningen er sket som konsekvens af, at Slovenien har gjort det, og Serbien vil gøre det samme.
Flygtninge og migranter forlader Tabanovce i Makedonien og vandrer mod Serbien, hvorfra de tager bus eller tog mod EU og Kroatien. Nu har Serbien indført en daglig kvote på 580 migranter ligesom Slovenien.
Flygtninge og migranter forlader Tabanovce i Makedonien og vandrer mod Serbien, hvorfra de tager bus eller tog mod EU og Kroatien. Nu har Serbien indført en daglig kvote på 580 migranter ligesom Slovenien. Foto: Anders Aarkrog Jepsen/ritzau/Free

Kroatien har med omgående virkning fastsat en kvote på 580 migranter, som dagligt lukkes ind i landet. Resten må blive ude.

Dermed er en dominoeffekt sat i bevægelse i retning mod Grækenland, hvor de mange flygtninge og migranter ankommer til kontinentet.

Beslutningen følger tiltag i flere andre lande, herunder nabolandet Slovenien. Begge lande ligger på den såkaldte balkanrute, som er den mest benyttede af flygtninge og migranter, der søger mod EU.

- Slovenien har torsdag aften orienteret os om, at de kan modtage 580 migranter dagligt, og vi har informeret vore kolleger i Serbien om beslutningen. Vi vil følge den samme kvote, siger en talskvinde for kroatisk politi til nyhedsbureauet AFP.

Det forlyder fra regeringen i Beograd, at Serbien vil gøre det samme.

- Uanset hvad Østrig, Slovenien og Kroatien gør, så vil vi gøre det samme. Hvis de tager imod 500, så vil vi også lade 500 passere gennem Serbien, siger en embedsmand i det serbiske beskæftigelsesministerium til AFP.

Landene på balkanruten har på det seneste strammet kontrollen, og konsekvensen har været, at mange migranter er strandet i Grækenland.

Stort set alle flygtninge og migranter kommer fortsat via Tyrkiet over havet til Grækenland. Derfra rejser de ad et meget organiseret spor over Makedonien, Serbien, Kroatien og Slovenien mod Østrig og Tyskland.

Flere end 100.000 migranter er nået til Europa siden nytår.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.