Kritiker: Wozniacki er mentalt langt væk
Den tidligere topspiller i tennis Peter Bastiansen mener, Caroline Wozniacki skal foretage radikale ændringer.

Caroline Wozniacki var fuldstændig væk og virkede mentalt nede, da hun onsdag tabte til verdens nummer 96, rumæneren Irina-Camelia Begu, i første runde ved grand slam-turneringen US Open.

Det vurderer den tidligere topspiller i tennis Peter Bastiansen, som dog også tror, at Wozniackis knæskade har hæmmet danskeren, selv om hun ikke har brugt skaden som undskyldning for nederlaget.

- Jeg tror nu nok, at knæet har spillet en rolle, uanset hvor slem skaden er. Men jeg tror, det vigtigste er, at hendes selvtillid har fået et enormt knæk efter Wimbledon, hvor hun også røg ud i første runde.

- Det virker som om, at hun mentalt og gejst- og viljemæssigt er langt fra den person, vi så kravle rundt på tennisbanen i WTA-sæsonfinalen i Doha for nogle år tilbage, siger Bastiansen.

Han henviser til en kamp, hvor Wozniacki trods kramper kæmpede bravt med tårer i øjnene.

Natten til onsdag tabte en tilsyneladende mentalt mærket Wozniacki 2-6, 2-6 til upåagtede Begu og var ikke i nærheden af sejren på noget tidspunkt.

- Det virker som om, at den sult, lyst og motivation, som altid har kendetegnet hende, er væk. Samtidig tror jeg, at mange spillere har læst hende og ikke frygter hende på samme måde, som de gjorde for nogle år tilbage.

- Hun har ikke det afgørende slag, som mange af de andre har. Det gør, at hun er dybt afhængig af, at modstanderen laver fejl. Og fordi de har mistet respekt for hende, så går de ind og udfordrer hende, siger Bastiansen.

Wozniacki mister med US Open-nederlaget mange ranglistepoint efter sidste års semifinaleplads. Hun vil formentlig ryge ud af top-10 på den kommende verdensrangliste.

Det betyder, at Wozniacki går glip af årets sæsonfinale på WTA Touren, hvis ikke resultaterne vender dramatisk.

- Hvis jeg var hende, skød jeg en hvid pil efter sæsonfinalen og brugte lidt tid på at komme lidt væk, lade op og finde ud af, hvad årsagen er. Og så forhåbentlig få ændret på det.

- Jeg tror, at 2013 bliver et år, hvor hun over for sig selv og alle andre skal bevise, om hun er med i den absolutte verdenstop, eller om hun blot hænger på som Jankovic eller Safina, som en gang imellem laver et resultat, men det meste af tiden bare laller rundt som fyld på WTA Touren.

- Som det ser ud nu, så skal der nogle radikale ændringer til for at rette op på det. Det er en skude, som i hele 2012 kun har gået en vej, og det er ned ad bakke, fastslår Bastiansen.

/ritzau/