Kritik preller af på Royal League
Den skandinaviske vinterturnering Royal League er atter i modvind. I hvert fald fra spillerne. Klubberne og ligaen selv er stadig glade for turneringen.

Der blev ikke lagt fingre imellem, da spillerne efter torsdagens Royal League-kampe leverede en sønderlemmende kritik af de baneforhold, som turneringen bliver afviklet under. OB?s Martin Borre kaldte banen i Helsinborg en skandale og sagde, at de ligeså godt kunne have spillet bingo eller ludo om udfaldet af kampen. Kim Christensen fortalte til OB?s hjemmeside, at han var i chok over, at kampen skulle genenmføres.

En hård kritik, men den vækker ikke genklang hos turneringens bagmænd.

»Vi kan ikke ændre på vejret,« siger Thomas Christensen. Han er både direktør i OB og formand for Royal Leagues bestyrelse. Han mener i øvrigt, at banekvaliteten, trods det han kalder ?udfald,? i årets udgave af turneringen været mange gange bedre end sidste år.

»Royal League er en succes,« siger han lidt bombastisk. Og forklarer straks videre:

»Forstået på den måde, at der er en god tv-dækning, der er gode sponsorer, der er nogle ok kampe, niveauet er høj, intensiteten er god,« understreger han.

Glade for Royal League

At der er spillere, der ikke umiddelbart deler hans holdning vil han ikke tage stilling til.

»Det er jo spillernes udtalelser. Vi deltager i Royal League, og vi er glade for Royal League,« konstaterer han.

Hos TV5, som sender kampene fra Royal League, kalder sportschef Jes Holm Andersen turneringen for en ?relativ succes.?

»Jeg har stadig tro på, at den kan fungere. Der hvor jeg kan blive deprimeret, det er når pressen har en negativ dækning,« fortæller han. TV5 har indtil videre skrevet kontrakt med turneringen et år mere.

For at gøre turneringen mere interessant bad TV-stationen i sommer klubberne om at tage mere ansvar.

»Vi sagde til dem, at nu har vi kæmpet for at få Royal League til at fungere, nu må I også. Jeg synes, at de har taget handsken op og skåret ned på kritikken. Så vi har fat i den rigtige ende. Der kommer stadig nogle mærkelige udmeldinger, som for eksempel Henrik Larsson, der ikke vil spille, men så spiller han alligevel. Klubberne må holde snor i spillerne,« siger Jes Holm Andersen og pointerer, at en simpel tv-mand ikke kan styre vejrgudernes luner.

»Royal League har gjort det attraktivt for klubberne at bevare deres eget stadion. At en bane så kan blive oversvømmet, er jo en skam. Det er vilkårene,« siger han og understreger, at turneringen stadig er meget attraktiv trods kritikken.

Thomas Christensen nævner, at baneforholdene langsomt bliver bedre efterhånden, som klubberne får indlagt dræn og varme i banen.

»De kan jo godt spille fodbold i Nordtyskland og i England i december, januar og februar,« tilføjer han.