Kritik af borgmester: Brugte 121.752 kroner på luksusmøbler
Miljø- og teknikborgmester i Københavns Kommune Morten Kabell (EL) har brugt 121.752 kroner på at indrette sit kontor. Foto: Scanpix
På trods af sparetider i kommunerne har miljø- og teknikborgmester i Københavns Kommune brugt mange penge på luksusmøbler til sit kontor, og det vækker kritik.

Miljø- og teknikborgmester i Københavns Kommune Morten Kabell (EL) har brugt mange penge på dyre møbler til sit borgmesterkontor.

Det skriver BT på baggrund af en aktindsigt. Den viser, at miljø- og teknikborgmesteren har brugt 121.752 kroner på blandt andet kontorstole, borde og skabe.

Det vækker harme hos FOA, hvis medlemmer i blandt andet den københavnske ældrepleje på egen krop mærker, at der ellers er skåret helt ind til benet i Københavns Kommune.

- Det er utidigt frås med skatteborgernes penge i sparetider. Og selvom beløbet i sig selv ikke direkte kan omsættes til flere varme hænder, så er det et forkert politisk signal at sende, siger næstformand Mona Striib til BT.

Professor Bent Greve fra Roskilde Universitet siger til BT, at Morten Kabells luksus-inventar er ‘ufornuftig brug af skatteydernes penge’.

Selv har Morten Kabell følgende begrundelse for sine indkøb:

- Kontoret her var sort. Nærmest sort i sort. Det passede fint som et mødelokale, men jeg havde det sådan, at det også skal være et repræsentativt lokale, siger han til BT og understreger, at han samtidig har solgt ud af gamle møbler.