Kristne amerikanere til kamp for julen
Det skal være slut med den politiske korrekthed. Ordet »Christmas« skal tilbage i det amerikanske sprog, mener kristne grupper.

Julen må helst ikke lyde for kristen, mener man i USA. Derfor er ordet Christmas, der direkte oversat betyder »Kristus-messe« nærmest blevet bandlyst i staterne.

Julehilsenen »Merry Christmas« er stille og roligt blevet fortrængt af det mere politisk korrekte »Happy holidays« eller »Seasons greetings« og i boligindretningskæden Lowe?s er juletræet blevet til et »Holiday Tree«. Det sker for ikke at støde andre trosretninger.

Men nu har de kristne amerikanere fået nok. En sammenslutning af kristne grupper har lanceret initiativet »Just say Merry Christmas« og sælger med stor succes rød-grønne armbånd med budskabet om at ønske folk en glædelig jul. Initiativet truer med at boykotte butikskæden Sears, indtil kæden genindfører ordet Christmas. Den største varehuskæde i landet, Wal-Mart, har allerde bøjet sig for de kristne lobbyister og har i år genindført julesalmer i storcentrene, skriver Jyllands-Posten.