Kristian Jensen er ikke alene: De scorede også en kendt
Flere før Kristian Jensen er faldet for fristelserne i den mere kulørte del af Danmark. (Foto: Scanpix)
Kristian Jensen er ikke den eneste politiker, der er faldet for en i den kulørte verden – se alle billederne

Venstres tidligere næstformand er langt fra den eneste folkevalgt gennem tiden, der har fået fejet benene væk under sig af et kendt ansigt.

En række andre har tidligere vakt opsigt og skabt omtale, da de forelskede sig i en, som danskerne udmærket kendte i forvejen.

Rasmus Jarlov & Mascha Vang

Scanpix

Rasmus Jarlov var måske ikke et helt husholdet navn i 2016. Men det blev han i den grad, da han fandt sammen med Mascha Vang.

De stod frem som kærester i sommeren 2016 og turnerede rundt på de røde løbere. Forholdet brast året efter i juli 2017 – og der sneg det konservative folketingsmedlem sig i den grad ind i de danske overskrifter.

Bruddet vakte om muligt endnu mere opsigt, end nyheden om at de var blevet kærester. Jarlov valgte nemlig at skrive om det på facebook, uden at fortælle Mascha om det først.

Anders Samuelsen & Susanne Elmark

Scanpix

Den tidligere udenrigsminister dannede i fire år par med operasangerinden Susanne Elmark. Det vil sige i næsten fire år. For parret gik flere gange fra hinanden og fandt sammen igen.

Det endelige brud kom i april 2017, og det gik heller ikke ligefrem stille for sig.

- Jeg har for nyligt dog erfaret, at vi ikke deler og har delt værdier for, hvad en relation kræver, offentlig eller ej. Denne gang er det endegyldigt forbi, sagde Susanne Elmark dengang til Billed Bladet.

Dan Jørgensen & Laura Bach

Scanpix

Socialdemokraten Dan Jørgensen dannede i tre år par med ”Den som dræber”-stjernen Laura Bach.

Parret mødte hinanden i 2015 gennem en fælles bekendt, og danskerne fik deres forelskelse at føle året efter, hvor politikeren bakkede sin kæreste op fredag efter fredag på dansegulvet i ”Vild med dans”.

Kærligheden brast mellem parret i foråret 2018 og siden har Dan Jørgensen kastet sin kærlighed på en anden kendt kvinde. Han danner nu par med Katherine Diez, der er influencer.

Morten Messerschmidt & Dot Wessman

Scanpix

Det var i foråret 2007 i Grøften i Tivoli, at der opstod sød musik mellem Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og den 23 år ældre bakkesangerinde Dot Wessman.

Parret gik fra hinanden i 2015, men fandt atter sammen året efter.

– Vi er ikke lykkelige uden hinanden, forklarede Messerschmidt dengang til Billed Bladet.

Poul Schlüter & Anne Marie Vessel

Scanpix

Det vakte i den grad opsigt da Poul Schlüter scorede den 20 år yngre balletdanser Anne Marie Vessel. Schlüter var nemlig landets statsminister da det slog gnister på kærlighedsfronten.

Året før brylluppet med Anne Marie, mistede statsministeren sin anden hustru, Lisbeth Schlüter til kræft.

Før ægteskabet med Poul Schlüter dannede Anne Marie Vessel par med balletdanseren Alexander Kølpin, som hun også har en søn sammen med.

Jens Otto Krag & Helle Virkner

Scanpix

I 1959 fik Danmark et rigtigt powerpar da den daværende udenrigsminister, Jens Otto Krag, giftede sig med den feterede skuespiller Helle Virkner.

Tre år senere avancerede han til statsministerposten, mens fruen blev endnu mere eftertragtet på rollelisterne på de danske film.

Ægteskabet sluttede i 1973.

Lars Barfoed & Helle Sjelle

Scanpix

Okay, nok er det ikke rent eksempel på en politiker, der er faldet for en kendt. Lars Barfoed og Helle Sjelle var nemlig begge politikere. Ikke desto mindre er de kommet med på listen, da netop dét forhold måske har været et af de allermest opsigtsvækkende i dansk politik i nyere historie.

Især fordi Lars Barfoeds ekskone ikke tog nyheden om de to politikeres forhold specielt pænt. Før Helle Sjelle var Lars Barfoed i ti år gift med Vibeke Sylvest.

Hun mente, at Lars Barfoed havde været hende utro med sin partifælle og viste blandt andet en liste frem i medierne, som politikeren skulle have lavet i forbindelse med, at han skulle vælge om han ville blive hos sin kone eller stikke af med den nye.

De konservative politikere Lars Barfoed og Helle Sjelle stod frem som par i maj 2013.

via Listen To News