Krisen banker ATPs overskud ned
Lars Rohde, der bliver ny nationalbankdirektør, leverer ATP-overskud på 3,9 milliarder i årets første halvår.

ATP har været en af de stærkeste pensionsforvaltere i løbet af de seneste års økonomiske krise, men de sløje tider har alligevel også ramt den danske pensionspengetank.

ATP opnåede ganske vist et overskud på 3,9 milliarder kroner i årets første halvår, mens ATP's investeringer og afdækningen, der skal sikre pensionen for alle nuværende og kommende pensionister, gav et samlet resultat på 5,7 milliarder koner.

Men overskuddet er halveret i forhold til sidste år, skriver borsen.dk. Efter første halvår 2011 lød overskuddet før skat på 8,1 milliarder kroner.

- Den europæiske gældskrise fortsætter med uformindsket styrke, og første halvår har været præget af generel stor usikkerhed på de finansielle markeder, lyder forklaringen fra direktør Lars Rohde i en pressemeddelelse.

Rohde, der tidligere på ugen blev udpeget som kommende direktør for Nationalbanken, kalder dog resultatet tilfredsstillende.

- Desuden er den lave rente en udfordring, når man, som ATP, skal producere pensioner. På den baggrund er vi tilfredse med resultatet, siger Lars Rohde.

ATP administrerer i øjeblikket 602 pensionsmilliarder for danskerne. Ved udgangen af første halvår var der 860.000 pensionister, der modtog løbende livslang pension fra ATP.

I de første seks måneder modtog ATP 4,3 milliarder kroner i bidrag og udbetalte 5,9 milliarder kroner i pension.

Rohde begynder sit nye job som nationalbankdirektør den 1. februar 2013, hvor han afløser Nils Bernstein, der falder for aldersgrænsen.

/ritzau/