Krisemøde om dagpengene fredag
Det er Mette Frederiksen, som har fået ansvaret for at finde en løsning på dagpengespørgsmålet. Arkiv/Jens Dresling
Allerede fredag indledes bestræbelserne på at finde en løsning på, hvad der skal ske med de tusindvis, som mister dagpengene.

3.000 ledige vil fra årsskriftet hver måned ryge ud af dagpengesystemet.

Det faktum har i den seneste uge åbent et offentlig skænderi mellem regeringspartier. Men fredag middag starter forsøget på at løse striden.

Klokken 12 sidder beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) således for bordenden, når første spadestik til en løsning på den igangværende konflikt om dagpengene bliver taget.

Over for Avisen.dk oplyser Beskæftigelsesministeriet, at mødet får opbakning fra en bred skare af repræsentanter fra arbejdgivere, lønmodtagere og kommuner.

Gæstelisten til fredagens møde omfatter:

  • KL's formand, Erik Nielsen (S)
  • FTF's formand, Bente Sorgenfrey
  • LO's formand, Harald Børsting
  • Akademikernes Centralorganisations formand, Erik Jylling
  • AK-samvirkes direktør og formand, Verner Sand Kirk og Morten Kaspersen
  • Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jørn Neergaard Larsen

FTF vil have jobcentrene på banen

En af deltagerne på mødet er altså Bente Sorgenfrey, der står i spidsen for 450.000 lærere, sygeplejersker og kontoransatte.

Hun mener, at landets Jobcentre skal tildeles en særlig forpligtigelse til at hjælpe de ledige, som ryger ud af dagpengene.

"Vi kan jo forstå på regeringen, at der ikke er umiddelbar opbakning bag at forlænge dagpengeperioden. Derfor regner jeg med, at drøftelserne kommer til at fokusere på, hvordan vi får folk i arbejde," siger hun, og tilføjer:

"Vi forestiller os bl.a., at jobcentrene skal sikre, at de ledige, som er på vej ud af systemet, får en helt særlig intensiveret opbakning."

Hun betragter fredagens møde som det første i en række, men er optimistisk omkring en løsning.

A-kasser: Vi skal finde en løsning

Hos A-kassernes Samvirke mener formanden, Morten Kaspersen, at deltagerne på mødet har et stort ansvar.

"Vi skal simpelthen finde en løsning. Alene i 3F står over 4.600 personer til at miste dagpengene i de første tre måneder af 2013. Og det er altså mennesker, som er uforskyldt er blevert bragt i den her situation," siger han.

Han håber, at politikerne kan finde reelt arbejde til de ledige.

"Jeg ser allerhelst, at man sikrer, at der er arbejde til folk. Men hvis man ikke kan klare den højest prioritet, ønsker vi, at der skal findes en anden løsning," lyder det fra Morten Kaspersen, som påpeger, at over halvdelen af de ramte ikke berettiget til kontanthjælp.

Mødet ventes at vare i to timer og dermed slutte klokken 14.