Krigen i Syrien har kostet 370.000 mennesker livet
Krigen i Syrien menes nu at have kostet op mod 370.000 mennesker livet, siden konflikten begyndte i 2011, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder. Foto: Alexander Kots/AP
Mange af parterne i konflikten underdriver deres egne tabstal, siger overvågningsgruppe.

Krigen i Syrien menes nu at have kostet op mod 370.000 mennesker livet, siden konflikten begyndte i 2011, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Gruppen, som er tæt på oppositionen, har base i London, men indhenter dagligt oplysninger fra netværk mange forskellige steder i landet. Observatoriet har stor troværdighed hos internationale medier og er en af de mest citerede kilder over tabstal i krigen.

Organisationen har hidtil angivet dødstallet i Syrien til 271.138, men medtager i sin seneste beregning, at yderligere 95.000 er døde som følge af krigen. Dette bygger på, at mange af parterne i konflikten underdriver deres egne tabstal.

I de seneste tal indgår ikke personer, som er forsvundet efter at de er blevet taget til fange af regeringshæren eller af forskellige oprørsgrupper. Heller ikke personer, som er meldt savnet eller som er bortført er inkluderet. Antallet af savnede er på omkring 34.000.

Syriens regering har accepteret et udspil til en delvis våbenhvile, som er udarbejdet af Rusland og USA. Den skal træde i kraft 27. februar. Den nye plan bliver rost af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Den USA-støttede kurdiske milits YPG i Syrien har den seneste tid erobret områder fra andre oprørsgrupper i den nordlige del af landet.

Militsen har udnyttet det magttomrum, der er opstået visse steder i regionen efter russiske bombeangreb, som har drevet titusinder af mennesker på flugt.

Tyrkiet siger, at YPG i samarbejde med Kurdistans Arbejderparti (PKK) stod bag et bombeangreb for nylig i Ankara, hvor 28 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters