Krig i svensk provinsby efter nazi-march

Krimi
AppleMark

To skoler er stukket i brand, og mere end 30 venstreekstremister anholdt under en protest mod en nazistisk march i Sverige i dag. Som at kæmpe mod en byguerilla , siger svensk lokalpoltiker.

• Danske aktivister anholdt ved nazi-march
• Danske nazister dropper march efter hærværk

To røde lysraketter blev omkring 14:30 blev i dag sendt mod himlen over den svenske by Salem ved Stockholm.

Det var det hemmelige signal, som mere end tusind anti-nazistiske demonstranter havde ventet på, og de gik straks i aktion. To skoler blev stukket i brand og der blev bygget brændende barrikader flere steder i byen. Maskede aktivister kastede, ifølge svenske medier, sten på brandvæsenet, da de forsøgte at slukke brandene. Politiet havde her til aften anholdt 30 mennesker, heraf mindst seks danskere.

- Det er meget svært for politiet, at forhindre det som sker her. Det er som at kæmpe mod en byguerilla og jeg tror ikke, at selvom der var dobbelt så meget politi kunne stoppe dem, udtaler en chokeret Lennart Kalderen, fra byens kommunalråd, til den svenske avis Dagens Nyheter. Han har dagen igennem fulgt slagets gang fra en politibil.   

Venstrefløjsekstremisterne var samlet i byen for at protestere mod den såkaldte Salem-march, som er Nordeuropas største nazistisk manifestation. I år mødte 850 højreorienterede fra hele Europa op til marchen.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald