Kreditfinte gør små banker billigst
Små banker er billigst ifølge en ny opgørelsesmetode på pengepriser.dk Foto: Colourbox
Hjemmesiden pengepriser.dk tilbyder nu at rangere bankerne på en ny måde, hvilket sender de små banker i top, når det gælder billige priser.

Det kommer fuldstændig an på, om du et stort lån i eksempelvis en bil eller et hus. Men så kan der også være mange penge at spare.

En ny beregningsmulighed på bankportalen pengepriser.dk gør, at landets små banker vipper de store af pinden, når det gælder lave priser. Det skriver Jyllands-Posten.

Ændringen gør det muligt at indregne realkreditlån, når du skal finde ud af, hvilken bank der er billigt. Det betyder, at Nordjyske Bank nu stryger til tops på listen med den bedste pris, mens Danske Bank og Nordea er røget helt ud af top 10.

"Vi har aldrig taget sammenligningen fra pengepriser.dk seriøst, fordi vi dagligt oplevede en helt anden virkelighed," siger Nordjyske-direktør Mikael Jakobsen til Jyllands-Posten.

Han er overrasket over at ryge til tops, men glæder sig over den nye beregningsmetode.

"Tidligere sammenlignende pengepriser.dk æbler, pærer og bananer. Nu sammenligner man endelig æbler med æbler, og resultatet er blevet mere retvisende," siger Mikael Jacobsen.

De store banker mener omvendt, at den nye beregningsmetode er misvisende.

"Vi har valgt at vise det produkt, som vi oftest i dagligdagen bruger i rådgivning af vores kunder," siger Ken Adrian, der er chef for Nordeas privatkunder i Danmark, til Jyllandsposten.

Han påpeger, at der er mere fleksibilitet i de lånetyper, som de selv skilter med, men at de også kan tilbyde realkreditlån til attraktive priser.

Kilde: Jyllands-Posten