Krav om fængsel for afpresning og vold med lægtehammer

Fem mænd er anklaget for at have krævet en halv million kroner af en ung mand samt truet ham på livet.
Fem mænd er anklaget for at afpresset og udøvet grov vold mod en ung mand. Hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld til rockergruppen Satudarah, som ofret havde.
Fem mænd er anklaget for at afpresset og udøvet grov vold mod en ung mand. Hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld til rockergruppen Satudarah, som ofret havde. Foto: Colourbox/free

Det skal koste fem mænd, der alle er medlem eller har relationer til rockergruppen Satudarah, fængselsstraffe på mellem halvandet og tre år, at de i foråret sidste år skal have slået en ung mand i hovedet med en lægtehammer.

Det procederer anklager Pernille Røper Søberg for i Retten i Glostrup onsdag. Hun kræver desuden, at en af de tiltalte, som arbejder som vagt, frakendes retten til at være vagt og dørmand i mindst tre år.

Mændene, der er mellem 22 og 29 år, er blandt andet tiltalt for grov vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler på livet, afpresning og røveri. Det nægter de sig alle skyldige i. En af dem, en 29-årige rocker, erkender dog at have givet knytnæveslag, men nægter resten.

Under retssagen har de fem tiltalte givet modstridende forklaringer, lyder det fra anklageren.

- Der er enighed mellem de tiltalte omkring de store linjer. Der er ikke enighed om, hvad der sker på villavejen, ved Bagsværd Sø og på køreturene (gerningsstederne, red.), siger anklageren, som senere tilføjer:

- Det kendetegnende ved de tiltaltes forklaring er, at de har en meget dårlig hukommelse.

Pernille Røper Søberg mener derimod, at ofret har afgivet en forklaring, som retten kan stole på.

- Hvem tror man på. Hvem er mest troværdighed? X (ofret, red.) er efter min opfattelse mest troværdig, siger hun.

Det var 21. maj sidste år, at mændene ifølge anklageskriftet bortførte og afpressede en ung mand, der er i starten af 20'erne.

De tiltalte skal have slået manden i hovedet med en lægtehammer og krævet en halv million kroner af ham samt truet med at slå hans familie ihjel, hvis han ikke betalte.

Derudover skal de have forlangt at få offerets mors blomsterforretning som afdrag på gælden.

To timer blev offeret ifølge anklagerne holdt fanget.

Efter at han var blevet tvunget ind i en bil på en parkeringsplads i Lyngby, blev han kørt til en villavej i Bagsværd og til et skovområde ved Bagsværd Sø, hvor han skal være blevet slået og sparket samt truet med en kniv.

Hele hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld, som ofret skal have haft til rockergruppen Satudarah. De tre tiltalte mænd på 24, 25 og 29 år er medlemmer af rockergruppen, mens de to sidste på 22 og 26 år har relationer til gruppen.

Der forventes at falde dom i sagen torsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.