Krakkede venter i månedsvis på løn

Lønmodtagere, der står uden penge efter en konkurs, må vente måneder på at få hjælp fra Lønmodtagernes Garantifond.
15.000 lønmodtagere, hvis arbejdsgiver er gået i betalingsstandsning eller gået konkurs, har i år søgt hjælp hos Lønmodtagernes Garantifond - og sagsbehandlingstiden er lang.
15.000 lønmodtagere, hvis arbejdsgiver er gået i betalingsstandsning eller gået konkurs, har i år søgt hjælp hos Lønmodtagernes Garantifond - og sagsbehandlingstiden er lang. Foto: Colourbox

Det kan tage flere månender, før fyrede får løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

15.000 lønmodtagere, hvis arbejdsgiver er gået i betalingsstandsning eller gået konkurs, har i år søgt hjælp hos garantifonden. Og de må vente helt op til fire måneder, før der udbetales løn fra fonden, skriver Berlingske.

Det er alt for lang tid, mener den gule fagforening Krifa.

"En lang række lønmodtagere venter urimeligt lang tid på at få løn til huslejen og til at leve for. De bliver presset voldsomt på privatøkonomien," siger advokat i Krifa Birger Høst til Berlingske.

Målsætningen for Lønmodtagernes Garantifond er ellers en sagsbehandlingtid på fire uger.

Flere fagforeninger tilbyder deres medlemmer rentefrie lån svarende til den højeste dagpengesats, mens de venter på, at deres sager bliver behandlet i LG.

I fonden forklarer man den lange sagsbehandlingstid med, at der på det seneste har været mange konkurser - også blandt større virksomheder.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.