Kraftig sne på vej torsdag: Hele Danmark bliver hvid

Kraftig blæst og sne, som i løbet af torsdag aften og natten til fredag vil brede sig til hele landet. Sådan lyder varslingen fra DMI.
"Selvom det ikke bliver snestorm, så blæser det stadigvæk 10 meter i sekundet, så man kan risikere at sneen fyr, og i områder med åbent land vil de have problemer med at holde vejene fri for sne" oplyser DMI
"Selvom det ikke bliver snestorm, så blæser det stadigvæk 10 meter i sekundet, så man kan risikere at sneen fyr, og i områder med åbent land vil de have problemer med at holde vejene fri for sne" oplyser DMI Foto: Scanpix arkiv

Kraftig blæst og sne, som i løbet af torsdag aften og natten til fredag vil brede sig til hele landet. Sådan lyder varslingen fra DMI. Nogle steder vil der falde fem centimeter på seks timer, og det kan karakteriseres som en halv snestorm, skriver BT.

Snevejret starter i den sydvestlige del af landet ved 20-tiden torsdag aften. Bygerne bevæger sig herefter nordvest på. I gennemsnit vil der falde ti centimeter sne over hele landet.

"Selvom det ikke bliver snestorm, så blæser det stadigvæk 10 meter i sekundet, så man kan risikere at sneen fyger, og i områder med åbent land vil de have problemer med at holde vejene fri for sne" oplyser DMI ifølge BT.

Situationen fredag morgen vil variere landet over. Mens sneen i den sydvestlige del af landet vil begynde at tø, vil der i den nordvestlige del af landet være frostgrader.

Man skal være opmærksom på, at tøvejret i den sydvestlige del af landet ikke gør ikke situationen på vejene mere sikker.

"Selvom der kommer plusgrader i luften, er jorden stadig frossen. Derfor er der risiko for, at vejbaner og fortov stadig er frosne, og hvis der kommer regn på disse, så bliver det spejlglat,« oplyser DMI ifølge BT.

Den kraftige blæst forventes at fortsætte weekenden over og begynder først at løje af mandag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.