Kræftsyg Ritt Bjerregaard til dømt læge: Jeg giver min helhjertede støtte
Ritt Bjerregaard er fortaler for aktiv dødshjælp. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/arkiv
Ritt Bjerregaard støtter den pensionerede læge Svend Lings, der har fået en dom i en sag om aktiv dødshjælp.

Den pensionerede læge Svend Lings blev onsdag idømt 40 dages betinget fængsel i sag om aktiv dødshjælp.

Den dømte læge får nu støtte fra den tidligere socialdemokratiske minister og overborgmester i København Ritt Bjerregaard.

På Facebook giver hun udtryk for, at hun bakker den dømte læge op.

"Aktiv dødshjælp er der et stort flertal for i befolkningen (70-80%), men det er ikke tilladt i Danmark. Derfor står lægen Svend Lings nu for retten og har fået 40 dages betinget fængsel for at hjælpe lidende mennesker, der gerne vil dø. Han har brug for al den støtte, han kan få, og jeg giver min helhjertet," skriver Ritt Bjerregaard i et opslag på Facebook.

77-årige Ritt Bjerregaard er uhelbredeligt syg af kræft og lever med metastaser i lungerne. Det er en konsekvens af den tarmkræft, hun har kæmpet med siden 2015. Sammen med sin mand, Søren Mørch på 84 år, er Ritt Bjerregaard fortaler for aktiv dødshjælp.

- Vi har begge to den indstilling, at vi ikke vil ende som en grøntsag, der hverken kan det ene eller det andet. Vi er rigtig glade for, at lægerne er blevet dygtigere og kan hjælpe os, men vi vil også have en mulighed for, når vi ikke vil mere, at kunne sige fra og sige ”tak skal I have, nu kan I godt stoppe", har Ritt Bjerregaard tidligere udtalt til DR.

I flere lande som Holland, Belgien og Schweiz er aktiv dødshjælp lovligt. Men i Danmark kan det straffes med op til tre års fængsel, hvis man hjælper andre med at begå selvmord. 

Det fik i maj Svend Lings til sammen med netværket 'Læger for aktiv Dødshjælp' at oprette et borgerforslag, der skal gøre det lovligt for læger at hjælpe patienter med at begå selvmord i særlige tilfælde. Borgerforslaget har i skrivende stund 7.205 støtter, og en af dem er Ritt Bjerregaard, fortæller hun på Facebook.

via Listen To News