Kræftpatienter skal have erstatning
Et politisk flertal uden om regeringen vil garantere, at patienter får erstatning, hvis de ikke er blevet strålebehandlet i god tid

Det er ikke kun regeringen, som udsteder garantier til landets kræftpatienter.

Nu vil Folketingets øvrige politikere ifølge Ritzau garantere, at patienter får en økonomisk erstatning, hvis de ikke har fået strålebehandling inden for regeringens lovede tidsgrænse på fire uger.

»Pengene betyder ikke noget i sig selv. Men en erstatning er en måde at sige undskyld på og virkelig vise, at man tager sagen alvorligt. Det her er sager, hvor mennesker kunne have fået en behandling, der kunne have reddet deres liv. Og det skal vi anerkende,« siger de radikales sundhedsordfører, Charlotte Fischer, til Ritzau.

Flertallet uden om regeringen vil hurtigt finde pengene i et siderum i statskassen, hvis Patientforsikringen vurderer, at patienterne ikke har mulighed få at få erstatning under den nuværende lovgivning.

Formand for Folketingets sundhedsudvalg, Birthe Skaarup (DF), mener at loven skal laves om, hvis patienterne ikke kan få erstatning efter den nuværende lovgivning.

Tidligere i denne uge gav sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Sundhedsstyrelsen besked på at sende en skriftlig undskyldning til de kræftpatienter, der har ventet for længe på strålebehandling. Han vil dog først tage stilling til eventuel erstatning, når Patientforsikringen er kommet med sin redegørelse.

Redegørelsen kommer formentlig senere i dag.