Fødevaremyndighederne har beslagtlagt 20 ton fødevarer med overskredne holdbarhedsdatoer ved kontrolbesøg på Tåstrup Fryse/Køle Hotel tirsdag og onsdag. Det oplyser Føevarestyrelsen i en pressemeddelese.
Der er tale om en række forskellige varer, ligesom det er flere forskellige bestemmelser, der er overtrådt. Fødevarestyrelsen er fortsat i gang med at udrede sagen, men det er foreløbig konstateret, at der er tale om 3,5 ton fødevarer, især kød, brød og ost, hvor sidste holdbarhedsdato var overskredet. Cirka 1,5 ton af disse var sat til side og mærket, så det fremgik, at de ikke måtte omsættes. Desuden er der fundet varer, som var forkert mærket eller emballeret, og der har været mangelfuld kontrol med ind- og udlæsning i nogle af de udlejede kølebokse.
Myndighederne konstaterede samtidig mug og snavs samt revner og huller i vægge og gulve i bygningen. Desuden blev der, i strid med autorisationen fra Fødevarestyrelsen, opbevaret nonfood-varer i form af blandt andet blodplasmaprøver fra grise og rotter.
Fødevarestyrelsen har givet Tåstrup Fryse/Køle Hotel bøder for at opbevare nonfood-varer og for manglende hygiejne og vedligeholdelse. Desuden har virksomheden fået forbud mod at udlevere de beslaglagte varer. En del af dem vil nu blive destrueret, oplyser styrelsen.