Kontanthjælps-straf kan skræmme bøller
Det kan afskrække bøller i Vollsmose, at de trues på kontanthjælpen, mener integrationskonsulent.

Er der kontanthjælpsmodtagere blandt de cirka 70 unge, der natten til tirsdag trængte ind på skadestuen på Odense Universitetshospital, risikerer de at miste den.

Odense kommune true med fjerne kontanthjælpen fra unge, der har været med til at rasere skadestuen i Odense efter et opgør i Vollsmose-bydelen.

Og det kan måske skræmme nogen til at undgå at deltage i balladen næste gang, mener integrationskonsulent i Odense Kommune, Abdi Rashid.

- Når det kan mærkes i pengepungen, så har det et eller andet sted den konsekvens, at Ali eller John tænker sig om en ekstra gang, inden man er medløber, siger Rashid..

Hvis de unge ikke passer deres aktivering, ryger kontanthjælpen, fastslår social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S).

- Kan man rende rundt med køller på skadestuen, kan man også passe sin aktivering, fastslår rådmanden.

- Det er en af de konsekvenser, som det kommunale kan bruge. Hvis de opdager, at nogle har overtrådt loven, så kan de stoppe deres kontanthjælp, siger Abdi Rashid.

Venstres Odense-rådmand Jane Jegind vil dog tage skrappere midler i brug og foreslår længere fængselsstraffe, eller at kommunen skærer i forældrenes børnepenge.

Men det er ikke en holdbar løsning, mener Abdi Rashid.

- Man skal ikke straffe forældrene, som ikke har noget med det at gøre. Engang imellem kan du ikke styre, om dine teenagedrenge laver nogle dumme ting. Derfor skal en stakkels enlige mor ikke straffes ekstra, siger han.

Abdi Rashid mener, at det i stedet for straf og fængsel skal handle om fornuftig pædagogik, når tingene skal have konsekvenser.

/ritzau/