Konsulater hærges af autonome
Fire danske repræsentationer i Norge og Tyskland er blevet udsat for hærværk af autonome, der støtter kampen for at bevare Ungdomshuset på Nørrebro i København.

Det er ikke blot på Nørrebro i København, at de autonome forsøger at bevare Ungdomshuset ved hjælp af hærværk og vold. Mandag danske konsulater i Trondheim og Bergen i Norge samt Kiel og Flensborg i Tyskland er blevet udsat for hærværk, oplyser Udenrigsministeriets sikkerhedskontor til Jyllands-Posten.

På konsulatet i Bergen er det danske våbenskjold blandt andet blevet malet over med tallet 69, der refererer til Jagtvej 69, som er Ungdomshusets adresse. Desuden er der blevet malet sloganet ?Ungeren bliver!? på facaden.

Ifølge Claus Petersen, souschef i Udenrigsministeriets sikkerhedskontor, skal Norge betale for skaderne på konsulatet i Bergen.

»Det har været harmløst i den forstand, at ingen kom til skade. I Bergen er våbenskjoldet blevet malet over og kan formentlig ikke renses, derfor sender vi en regning til Norge. Det er international kutyme,« siger han til Jyllands-Posten.