Konservativt bagland vil bryde med DF
Konservative medlemmer af hovedbestyrelsen er vrede over DF s manglende opbakning til Lars Barfoed. Flere taler om, at DF ikke længere er en realistisk samarbejdspartner.

Samtidig med, at den nu forhenværende forbrugerminister Lars Barfoed (K) tog sin afsked hos dronningen, udtrykker det konservative bagland nu vrede og frustrationer over Dansk Folkepartis reelle fyring af ministeren.

Flere af hovedbestyrelsesmedlemmerne taler direkte om, at partiet ikke kan fortsætte i det nuværende samarbejde med Dansk Folkeparti.

Blandt andre Niels C. Hansen fra Københavns Amtskreds:

»Det her må få konsekvenser. Vi må for alvor begynde at kigge rundt i Folketingssalen efter andre samarbejdspartnere,« siger han.

Stiig Wæver, der sidder i forretningsudvalget finder Dansk Folkeparti manglende opbakning »dybt uanstændig«.

»Lars Barfoed har overtaget et ministerium og rettet op på en masse problemer. DF har bakket op indtil nu, og så virker det absurd, at de nu stikker halen mellem benene og prøver at fremstå som nydelige mennesker i offentligheden,« lyder det fra Stiig Wæver.

»Det er ved at være anstrengt og anspændt og se Dansk Folkepartis retorik. De skærer i de ben, den borgerlige regering er båret af. Når man gør det, begynder det jo at bløde, og det er aldrig sundt for et samarbejde.«

Han bliver bakket op af Knud Palsbo, der ligeledes er medlem af hovedbestyrelsen:

»Hvis vi kunne tælle til 90 mandater med andre partier end Dansk Folkeparti, så burde vi så afgjort gøre det. Det er ulideligt at se på som menigt medlem, hvordan Dansk Folkeparti opfører sig. De repræsenterer ikke borgerlige idealer, men fremstår mere og mere populistisk. Vi har langt mere til fælles med De Radikale,« siger Knud Palsbo.

Poul H. Jensen er lidt mere afdæmpet i sin kritik af DF:

»Lars Barfoed er kommet ud af det som et mandfolk. Den, der ser mest forpjusket ud, er da Pia Kjærsgaard. Det bliver ikke nemt at klinke skårene.«

Hovedbestyrelsesmedlem Hans Nydam Buch ser ikke så mange andre samarbejdspartnere end Dansk Folkeparti.

»Vi er jo pisket til at arbejde sammen med dem. Vi behøver jo ikke holde af dem. Det er jo et populistisk parti. Det er jo kun dem selv, der ikke vil indrømme det. Så det er i mangel af bedre alternativer,« siger Hans Nydam Buch.