Konservativ hylder Hitler

Så er der ballade i det britiske parlament. Nazityskland er kommet på dagsordenen hos ung stjerne hos det konservative regeringsparti.
Aidan Burley ses her med sin tidligere chef, David Cameron. Cameron er sådan set formelt fortsat hans chef, men nu Aidan Burley ude i kulden
Aidan Burley ses her med sin tidligere chef, David Cameron. Cameron er sådan set formelt fortsat hans chef, men nu Aidan Burley ude i kulden

En polterabend med Hitler som tema koster nu den politiske karriere for Aidan Burley, konservativt medlem af det britiske parlament.

Hans chef, premierminister David Cameron, har nemlig valgt at fjerne at fjerne ham som parlamentssekretær for transportministeren; en slags læreplads for de parlamentsmedlemmer, der har ministerpotentiale.

Festen var fyldt med skåltaler, der hyldede Hitler, og gommen var klædt ud som ss-officer. De billeder var særdeles populære i tabloidpressen, da det kom frem, at Aidan Burley var med.

Nu har hovedpersonen gået bodsgang og skrevet undskyldninger til fremtrædende jødisk avis. Han planlægger desuden en kulturdannelsesrejse til Auschwitz, men hele hans undskyldnings-spin kommer en postgang for sent for premierminister David Cameron.

Sidstnævnte indleder nu sin egen efterforskning af sagen og har foreløbig gjort Burley til politisk paria og persona nongrata i partiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.