Konkurrenter slås om Kiwi-butikker: Kan betyde job til opsagte medarbejdere
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Samtlige andre dagligvarekæder i Danmark står klar til at overtage de lokaler, der tidligere husede 103 Kiwi-butikker.

- Alle uden undtagelse har budt ind med interesse for et betragteligt antal butikker, siger Per Thau, der er koncernchef i Dagrofa, som driver Kiwi-kæden i Danmark, til Dansk Handelsblad.

- Det er en overvældende interesse, og det er vi positive over for. Det betyder, at vi måske kan komme bedre ud af de huslejeforpligtelser, vi har. Og vi er også glade for, at det giver arbejde til nogle af de medarbejdere, vi har opsagt rundt omkring, siger Per Thau.

Netto har meldt ud, at de vil overtage 40 af butikslokalerne, men Per Thau fortæller, at en af konkurrenterne har budt ind på et endnu større antal.

Flere butikker er så populære, at der er opstået budkrig.
 
- Den butik, hvor der er flest interessenter, er der otte forskellige aktører, som byder på lejemålet. Det er voldsomt. Og der er mange, hvor det er syv, seks eller fem forskellige bud. Det er meget få, hvor det kun er et, siger han.

Per Thau har ikke noget overblik over, hvornår alle butikkers fremtid er afgjort. Men det må gerne gå stærkt. Han ønsker at være langt i processen inden sommerferien, siger han.