Konkurrenter skal samarbejde i jagt på Giro-triumf
Vincenzo Nibali (til venstre) og de øvrige forfølgere skal forsøge at hente Tom Dumoulins samlede føring i Giro d'Italia. Foto: Luk Benies/AFP
Vincenzo Nibalis sportsdirektør opfordrer konkurrenterne til at samarbejde mod Tom Dumoulin i Giroen.

Den hollandske tempospecialist Tom Dumoulin (Sunweb) fører Giro d'Italia med over to minutter til sine nærmeste konkurrenter.

Med en 30 kilometer lang enkeltstart på løbets sidste etape ligner Dumoulin et godt bud på etapeløbets samlede vinder, da han er væsentligt bedre i kampen mod uret end forfølgerne.

Derfor må alle Dumoulins konkurrenter overveje, om de på tværs af hold skal arbejde sammen mod hollænderen.

Det siger Paolo Slongo, der er sportsdirektør for en af forhåndsfavoritterne, Vincenzo Nibali, på Bahrain-Merida-holdet.

- Jeg tror, at det er nødvendigt at have mindst tre minutter ned til Dumoulin inden den sidste enkeltstart.

- Hullet op til ham nu gør, at Nairo Quintana skal angribe tidligt og gøre det til nogle hårde etaper, hvilket også er det, som Nibali ønsker, siger sportsdirektøren ifølge cyclingnews.com.

Nairo Quintana (Movistar) er nummer to i den samlede stilling med 2 minutter og 23 sekunder op til Dumoulin. Nibali på femtepladsen har 24 sekunder mere op til en samlet føring.

Paolo Slongo har et lille håb om, at Dumoulin rammer en dårlig dag, når han bliver angrebet fra alle konkurrenter, som det også skete i Vueltaen 2015, hvor Dumoulin satte fire minutter til på næstsidste etape og smed sin samlede føring.

- Han er meget stærk på enkeltstarter, og siden dengang er han også blevet bedre i bjergene. Vores største håb er, at han får en krise i løbet af den sidste uge, siger Paolo Slongo.

Lørdag køres 14. etape i årets Giro d'Italia. Her skal rytterne ud på i alt 131 kilometer med mål på stigningen Santuario di Oropa i det nordvestlige Italien.

/ritzau/