Konkurrenter: FCN kan blive længe i toppen
Champions League-indtægterne kan betyde, at man skal vænne sig til at se FC Nordsjælland i dansk fodbolds top.

Med en garanteret minimumindtægt på mere end 100 millioner kroner for deltagelse i efterårets Champions League kan FC Nordsjælland etablere sig i toppen af dansk fodbold i en lang årrække.

Det mener AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen, der tipper nordsjællænderne til en topplacering i den kommende sæson og mener, at man lige så godt kan vænne sig til synet af Farum-klubben i dansk fodbolds top.

- Betydningen af de penge, der følger med Champions League-deltagelsen, kan næsten ikke overdrives, mener Lynge Jakobsen.

- Det giver FCN en fantastisk base og giver dem mulighed for at supplere truppen med spillere, der er dygtige nok til at klare den udfordring, holdet står overfor.

- I Danmark kan du med sådan en base spille med i toppen i mange år, mener AaB'eren.

Også hans kollega i AGF, Brian Steen Nielsen, mener, at nordsjællændernes pludselige økonomiske slagkraft giver klubben en ny status i dansk fodbold.

- FCN har i forvejen vist, at de har et spilkoncept, som giver klubben en platform. Men indtægterne fra Champions League giver dem en anden platform at stå på.

- Men det kommer jo også an på, hvad de vil med de penge. Hvis man havde 100 millioner at købe spillere for, så kunne man nok gøre en forskel.

- Men selv hvis de ikke bruger nogen af dem, og det er status quo fra sidste år, er det godt nok. Da vandt de jo danmarksmesterskabet, siger Brian Steen Nielsen.

/ritzau/