Kongeligt par på jubilæumsrejse blev fejret af folket
Kong Harald og dronning Sonja er begge født i 1937, og det betyder, at de fylder 80 år i 2017. Arkivfoto. Foto: Ntb Scanpix/Reuters
Kong Harald og dronning Sonja drog søndag af sted på jubilæumsrejsen, og undervejs blev de taget imod af masser af royalister.

Masser af mennesker var søndag mødt op for at få et glimt af det norske kongepar, der i disse dage er på jubilæumsrejse rundt i Norge.

Kong Harald og dronning Sonja startede dagen ved middelalderfestivalen på Domkirkeodden i den norske by Hamar, og oplevelsen bød på historie om ruinerne og sang for det royale par.

Herefter gik turen mod kysten, og herfra drog den norske konge og dronning af sted i den gamle hjuldamper Skibladner.

Kursen blev sat mod Tingnes bryggeanlæg i den norske kommune Ringsaker, hvor der ventede sig en folkefest.

Det skriver det norske kongehus på dets hjemmeside, og på den officielle Instagram-profil har kongehuset delt flere billeder fra dagens festligheder.

I Tingnes indviede det royale par et kunstværk, før turen gik videre til Kapp, hvor kongeparret blev overrasket af unge balletdansere i lyserøde kjoler, der opførte det kendte balletstykke "Svanesøen".

Efter underholdningen vendte kong Harald og dronning Sonja tilbage til den gamle hjuldamper og satte kursen mod Gjøvik, hvor masser af mennesker var mødt op for at fejre parrets besøg.

På et billede på det sociale medie Instagram ser man, hvordan nordmænd i massevis tog imod kongeparret, mens de viftede med norske flag.

- Flere tusinde børn og voksne sang fødselsdagssang for kongen og dronningen på Gjøvik brygge, skriver kongehuset til billedet.

Kong Harald fyldte 80 år den 21. februar i år, mens hans hustru runder samme skarpe hjørne den 4. juli.

Søndag var blot startskuddet for det royale pars jubilæumsrejse, der varer indtil den 14. juni.

Sidste år drog kong Harald og dronning Sonja også ud på en jubilæumsrejse. Her sejlede de med kongeskibet langs kysten fra Tromsø til Kristiansand.

Se søndagens billeder her:

https://www.instagram.com/p/BVMlvhgBV7b/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

https://www.instagram.com/p/BVMnVhyhmAX/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

https://www.instagram.com/p/BVMwsKthbxb/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

https://www.instagram.com/p/BVM5XxnhCNG/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

https://www.instagram.com/p/BVNDSa3hxQz/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

https://www.instagram.com/p/BVNbB2GBxc8/?taken-by=detnorskekongehus&hl=da

/ritzau/FOKUS