Kongehuset deler billede af gave fra H.C. Andersen
Dronning Margrethe er her fotograferet til Haandarbejdets Fremmes 90-års jubilæum på Greve Museum, tirsdag den 20. marts 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Det danske kongehus deler i disse dage billeder på det sociale medie Instagram, der refererer til påsken. Onsdagens opslag er dog lidt anderledes.

Det danske kongehus er ikke bleg for at vise sin glæde ved traditioner og højtider, og påsken er ingen undtagelse.

På sin officielle Instagram-profil har kongehuset onsdag delt et billede af en hjemmelavet gave fra eventyrdigteren Hans Christian Andersen.

Gaven er en lineal med et papirklip.

Kongehuset forklarer i opslaget sammenhængen mellem linealen og påsken.

- Det er en særlig dansk tradition at klippe gækkebreve op til påske. Papirklip var også noget, H.C. Andersen var en mester til, skriver kongehuset.

Gaven er en lineal lavet af træ. Den blev i sin tid givet til kong Christian den 9., der regerede Danmark fra 1863 til 1906.

Linealens forside er prydet af et papirklip, der forestiller en svane og dansende kvinder med parasoller. Ole Lukøje er også illustreret på trælinealen. Det danske kongehus skriver således i opslaget:

- På linealens bagside har H.C. Andersen skrevet et vers til kongen, hvor der står: "I hvert et Blad er et Trylleri. Der sidder en levende Sjæl der i".

Se billedet af gaven her:

https://www.instagram.com/p/Bg23hGhAcg6/?taken-by=detdanskekongehus

/ritzau/