Konge klager over lortelugt
Jordans konge er sur over den lugt, der kommer fra israelske køer. Han har nu sendt en officiel klage.

Kong Abdullah II, den stenrige konge af Jordan, er blevet godt og grundigt træt af den stank, der kommer fra israelske køer på den anden side af grænsen. Kongepalæet i Aqaba, som ligger ved vandet i det sydlige Jordan, er nemlig plaget af en umiskendelig lugt af kolort, der driver over grænsen fra Israel fra en stor kostald. Det skriver AP mandag.

Den slags er der jo ingen grund til at finde sig i. Derfor har Kong Abdullah II sendt en officiel klage til Israels regering, der har vist sig fra sin mest imødekommende side overfor naboen, som Israel i 1994 sluttede fred med efter årtiers stridigheder.

Miljøminister Gideon Ezra har forklaret til Radio Israel, at den omtalte kostald vil blive renset grundigt, og at israelske embedsmænd har besøgt stedet og sprøjtet med »deodoranter«.

»Jeg mener, at når vi modtager en forespørgsel fra Jordan, ligesom når vi selv laver en forespørgsel til Jordan, så er det et lands pligt at gøre så meget som muligt for det andet land,« fastslår Gideon Ezra overfor Radio Israel.