Konge i sorg: Har mistet nært familiemedlem
Det svenske kongehus er i sorg efter nyheden om Hansis død. Foto: Anders Wiklund/AP
Den svenske kongefamilie er i stor sorg, efter at Johann Georg af Hohenzollern er gået bort efter en periode med sygdom.

Sveriges kongefamilie er blevet ramt af en dyb sorg. Kong Carl Gustafs storesøster, prinsesse Birgitta, har mistet sin mand, prins Johann Georg af Hohenzollern. Det skriver svenske Expressen.

Prinsen sov ind på et hospital i München i Tyskland efter en periode med sygdom, og prinsesse Birgitta tog derefter selv kontakt til den svenske konge for at overbringe den sørgelige nyhed.

Prinsesse Birgitta, der samtidig er kusine til dronning Margrethe, blev gift med Hansi i 1961, men i mange år har de to levet adskilt. Dog er det alligevel hårdt at miste et nærtstående medlem af familien, siger den svenske konge.

- Min familie og jeg har modtaget meddelelsen med stor sorg. Vore tanker går til prinsesse Birgitta og hendes familie, skriver kong Carl Gustaf.

Hoffets informationschef, Margareta Thorgren, oplyser, at det endnu er for tidligt at sige, hvornår begravelsen vil finde sted og i hvilket omfang, den svenske kongefamilie kommer til at deltage.

Johann Georg af Hohenzollern blev 83 år. Sammen med prinsesse Birgitta fik han tre børn.

/ritzau/FOKUS