Kommunerne deler tanker med Enhedslisten
Enhedslistens forslag om jobrotation og servicejob ligner forslag fra Kommunernes Landsforening.

Kommunerne bakker op om flere af de tanker, som findes i Enhedslistens forslag omkring arbejdsløse. De har haft samme tanker et stykke tid.

Formanden for Kommunernes Landsforening, borgmester Erik Nielsen, Rødovre, vil ikke direkte kommentere forslag fra et enkelt parti, men kan godt støtte servicejob og jobrotation, som også indgår i fredagens forslag fra Enhedslisten.

- Vi har sagt, at servicejob kunne være en løsning for nogle ledige i den nuværende situation. Kommunerne vil være klar til at hjælpe regeringen. Det kræver dog, at der kommer finansiering med, siger Erik Nielsen.

Med servicejob mener han job, hvor der bliver udført noget ekstra arbejde, som kan have hobet sig op, uden at nogen har tid til det i det daglige. Det kan være på alle områder, alt fra parker til it.

Enhedslisten foreslår 6 - 8.000 servicejob inden for områderne børn og ældre. Det synes Erik Nielsen umiddelbart lyder af meget.

KL-formanden går varmt ind for jobrotation, hvor en arbejdsløs passer et job, mens den fast ansatte uddanner sig. Enhedslisten har et lignende forslag.

Erik Nielsen så gerne, at jobrotation breder sig i private firmaer.

- Vi peger på, at det kunne være klogt, at få sat mere jobrotation i gang i den private sektor. Det kunne også være, at der skulle ydes mere støtte, så man kunne få ledige ind nærmest som vikarer, siger han.

Som leder af et jobcenter i 80'erne og 90'en ved borgmesteren, at uddannelse og privat ansættelse hjælper arbejdsløse meget. Det er ikke det samme, når en arbejdsløs får job hos kommunen.

- Når man bliver ansat i den offentlige sektor, bliver man ofte fastholdt i en situation, hvor man ikke er i et fast job, men i et tilskudsforløb. Og det skulle man gerne ud af igen, siger Erik Nielsen.

/ritzau/