Britta-sagen: Døve blev snydt for penge
Britta Nielsen har erkendt at have overført penge til sig selv gennem sit arbejde i Socialstyrelsen. Hun har dog ikke erkendt hele beløbet på 117 millioner kroner, som hun er tiltalt for. (Arkivfoto). (Foto: Phill Magakoe/Ritzau Scanpix)
Britta Nielsens svindel i Socialstyrelsen, gik blandt andet ud over Danske Døves Landsforbund - ligesom flere kommuner har penge til gode

Tre kommuner samt Danske Døves Landsforbund har penge til gode i sagen om millionsvindel i Socialstyrelsen.

Det konkluderer Socialstyrelsen, der har afsluttet sin undersøgelse af, om der er tilskudsmodtagere, som har et tilgodehavende i sagen om Britta Nielsens svindel.

Det er Københavns, Roskilde og Jammerbugt Kommune, der har penge til gode, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Samlet har de fire lidt over en million til gode i sagen. Det er dog Københavns Kommune, der har flest penge til gode. Kommunen har nemlig 991.662 kroner i tilgodehavende.

Svindlen opdaget af medarbejder

Roskilde Kommune har 69.047 kroner til gode, mens beløbet for Jammerbugt er 24.276 kroner og Danske Døves Landsforbund er 6316 kroner.

Det var en vaks bogholder i Roskilde Kommune, der sidste år var med til at få sagen til at rulle. Han undrede sig over, at der manglede netop 69.047 kroner i tilskudsmidler.

I alt fandt Socialstyrelsen først ti modtagere, som kunne have penge til gode, men det er altså kun endt med, at fire modtagere har et tilgodehavende.

De seks andre modtagere, der var med i undersøgelsen, var Fredericia, Næstved og Holstebro Kommune samt Region Midtjylland og Syddanmark samt Cystisk Fibrose Foreningen. Men de har altså ikke penge til gode.

Flest fiktive projekter

Tirsdag var sjette dag i sagen mod Britta Nielsen, der samlet er tiltalt for svindel for 117 millioner kroner. Svindlen foregik ifølge tiltalen gennem 25 år ved, at hun overførte penge til sine egne konti.

Langt de fleste penge i svindlen stjal Britta Nielsen ved, at hun oprettede fiktive projekter, som hun overførte penge til. Derfor har det kun været for en mindre del, at tilskudsmodtagere har penge til gode.

Britta Nielsen har i retten erkendt at have overført penge til egne konti, men hun har ikke erkendt det fulde beløb og alle tidspunkter, for hun ikke kan huske det hele.

/ritzau/

via Listen To News