Kommuner gør op mod regeltyrani
Landets seks største kommuner har netop præsenteret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for 10 konkrete forslag til, hvordan indsatsen på jobcentrene kan forbedres. Foto: Colourbox.dk
Der skal være frihed til en større individuel indsats over for de ledige, lyder det fra landets seks største kommuner.

Frihed til selv at indrette kampen mod arbejdsløshed.

Det ønsker landets seks største kommuner med København i spidsen.

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) fra København siger til Politiken, at kommunerne vil frigøres fra bureaukratiske regler.

"Vi kan lave en mere individuel indsats over for de arbejdsløse. Og så vil vi måles på vores evne til at få arbejdsløse i job i stedet for evnen til at overholde regler," siger hun til avisen.

De seks kommuner har netop præsenteret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for 10 konkrete forslag til forbedringer af indsatsen på jobcentrene.

Formand Henrik Vallø (K) fra arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg er især træt af, at tre fjerdedele af jobkonsulenternes tid går med at overholde regler i stedet for at hjælpe borgerne.

"For mig handler det om at få flere i job, og det må være det overordnede mål," siger han til Politiken.

Beskæftigelsesministeren tager godt imod ideerne.

"Der er mange gode tanker i forslagene om at gøre indsatsen over for de ledige mere individuel. Indsatsen skal ikke slippes helt løs, så nogle borgere bliver overladt til sig selv, men det er heller ikke sådan, jeg hører forslagene," siger hun til avisen.