Kommuner får hjælp til ledige krigsveteraner
Det kan være svært at finde job, når man lige er kommet hjem fra krig. Foto: Thilde Dehlsen
Veterancentret har startet et nyt projekt, der skal hjælpe sygemeldte krigsveteraner med at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Det kan være svært at skulle slås med et jobcenter, når man lige er kommet hjem fra krig. Derfor tilbyder det såkaldte Veterancenter nu kommunerne en udstrakt hånd til at hjælpe med de problemer, der kan være forbundet med at få krigsveteraner tilbage på arbejdsmarkedet.

14 kommuner har allerede sagt ja til en samarbejdsaftale, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker i forbindelse med et nyt satspuljeprojekt, der skal hjælpe kommunerne med at få veteranerne ud i civile job.

Birgitte Rasmussen, der er chef for rehabiliterings- og rådgivningsafdelingen på Veterancentret, fortæller, at projektet kan hjælpe jobcentrene med at kommunikere bedre med veteranerne.

- Vi kan hjælpe jobcentrene ved at prøve at finde ud af, hvilke problemer de forskellige veteraner har, og tilbyde sagsbehandlerne noget undervisning i, hvordan man løser sådanne problemer. På den måde fungerer vi som en slags katalysator mellem veteranerne og jobcentrene, siger hun.

Projektet løber fra maj 2012 til april 2015 og er blevet udbudt til alle landets 98 kommuner. Både Helsingør og Halsnæs kommuner har sagt ja til en samarbejdsaftale.