Kommunen træder ind i kampen
Sidste chance · Socialdemokraternes Morten Westergaard vil nu have undersøgt, hvor meget det koster kommunen at overtage Brønshøj Sportshal, og om hallen kan fyldes op med flere sportsfolk

Det lignede et simpelt smash, der skulle sættes ind, da politikerne i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg i går skulle ophæve en gammel regel for, hvordan Brønshøj Sportshal må bruges – den såkaldte servitut, der blandt andet forbyder de tre halejere at sælge hallen videre.

Men efter et par afklarende opkald kunne Nyhedsavisen inden mødet fortælle en tilfældigt udvalgt politiker, at det står i et oplæg fra forvaltningen, at interesserede politikere desuden kan bede om at få at vide, hvor meget det koster at overtage hallen og på den måde måske hjælpe klubben ud af problemerne.

Politisk hjælp

Derfor valgte Morten Westergaard (S) i går at lade smash være smash og i stedet gå ind i kampen og roligt spille bolden videre til forvaltningen.

»Hvis det er sådan, så burde forvaltningen også have skrevet, hvad det har af omkostninger. Men okay, det ligger jo til, at jeg så er nødt til at spørge, hvad vil det koste,« lød det i går fra Morten Westergaard, som på mødet sidst på eftermiddagen lod handling følge ord. Ifølge fritidschef Mads Kamp Hansen vil det formentlig tage et par måneder, før Kultur- og Fritidsforvaltningen er klar med et svar.

Men det ligger også rigeligt inden for den tidsramme, hvor klubben BK 36 stadig kan betale sine regninger og derfor stadig har hjemme i Brønshøj Sportshal. »Det lyder rigtig godt,« udbryder BK 36’s bestyrelsesmedlem Peter Sørensen, da Nyhedsavisen fortæller om udviklingen.

God nyhed

»Det er en god mulighed for at få en dialog med dem, og det er det bedste, der kunne ske. Så kan de komme frem med deres ønsker og muligheder. Så kan vi se, hvad vi har at gøre godt med,« siger han.

Ledig kapacitet

Tilbage i de politiske rækker skabte det yderligere overraskelse og ekstra spilletid, da Nyhedsavisen fortalte, at hallen står ledig fredag og lørdag og dermed ikke er fuldt belagt.

»Jamen, så kunne det måske være en farbar vej, at kommunen lejer sig ind på den overskydende tid. Fredag og lørdag er der ikke så meget foreningsidræt, men mange spiller for eksempel i Grøndalscentret, og så langt er der heller ikke derfra til Brønshøj Sportshal. Det kunne være en mulighed at udbyde de her baner,« funderer Morten Westergaard, som efter Nyhedsavisens henvendelse også har bedt om at få undersøgt de muligheder nærmere.

»Flot initeativ«

»Man bør rose klubben, fordi de driver en privat sportshal og stiller faciliteter til rådighed stort set uden at belaste økonomien. Det er et flot initiativ, og det bør man støtte og ikke lægge forhindringer i vejen for.

Så hvis banerne kan bruges fornuftigt, og kommunen samtidig kan hjælpe lidt til med økonomien, så synes jeg da, at man skal gøre det,« siger Morten Westergaard.