Kommune vækker opsigt med opfordring: Lad være med at drikke alkohol i januar
Foto: Bjarke Bo Olsen / Scanpix (arkivfoto)
Snaps, pilsner og rødvin. Hver december stiger indtaget af alkohol i de danske hjem, hvor julefrokoster og hyggestunder får proppen til at ryge af flaskerne med de procentrige drikkevarer.

Januar skal være en måned for alkoholmæssigt mådehold, lyder opfordringen fra Aalborg Kommune, der vil have sine borgere til at tage en pause fra drikkeriet og holde ’Hvid Januar’ – 31 dage uden de berusende dråber.

- Vi synes, det er en super god kampagne, der har et meget fint, positivt formål, der ikke så meget er en løftet pegefinger, men derimod handler om at inspirere til at reflektere over ens alkoholforbrug, siger Mette Borup, kommunikationskonsulent på Aalborg Sundhedscenter, til TV2 Nord.

Alkohol går ikke bare i hjernen, men sætter sig også på sidebenene, og de positive resultater vil kunne ses på badevægten, hvis man tager en pause fra vin og øl.

- Hvis du giver det nogle uger, vil du på den lange bane måske opleve, at det er rigtig rart at holde Hvid Januar. Vi har jo en rigtig stærk og gennemtrængende alkoholkultur i Danmark, udtaler Mette Borup, kommunikationskonsulent, til TV2 Nord.