Kommune i pinligt CPR-koks: "Det er er simpelthen så langt ude"
Odense Kommune har sendt en liste med personfølsomme oplysninger ud til personer, som intet har med sagen at gøre. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Ritzau Scanpix
Odense Kommune sendte ved en fejl en liste med personfølsomme oplysninger ud til borgere.

38 borgere, som skylder kommunen penge for ældremad, optræder på en liste, som Odense Kommune har sendt ud til personer, som intet har med sagen at gøre.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Udover at fremmede nu kan se, at borgerne skylder kommunen penge, så står også de 38 borgeres cpr-nummer på listen.

Det er en anonym kvinde, der efter sin mors død modtog en regning for, hvad moren skyldte for ældremad, som har henvendt sig til avisen.

Med regningen fulgte en liste med 38 personers fulde navn, cpr-nummer, kundenummer, og hvad de hver især skylder Odense Kommune for levering af ældremad.

- Det, der virkelig falder mig for hjertet, er, at det er ressourcesvage menneskers oplysninger. Det er syge og handicappede mennesker. Jeg har ikke meget forstand på, hvad man kan bruge de her oplysninger til, men jeg tænker alligevel på, om det her nu også ville kunne ske i andre sammenhænge, siger kvinden til Fyens Stiftstidende.

Chefen for HR og Økonomiafdelingen i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, Jeanette Andreasen, oplyser til avisen, at der er sket en menneskelig fejl, ikke kun én gang, men to gange. Derfor har to personer modtaget listen.

Den anonyme kvinde mener, at kommunen er nået langt ved at erkende fejlen, men undrer sig over, at fejlen overhovedet kunne ske:

- Det er er simpelthen så langt ude. Hvis det kan ske der, hvor kan det så ikke ske?