Kommune fyrede medlem af Hitzb ut-Tahrir
Khalid Amins medlemskab af den islamiske organisation kostede ham jobbet som uddannelsesvejleder i Københavns Kommunes Børne- og Ungeforvaltning.

• Lærerformand: DF-krav minder om nazitiden
• DF: Ansatte skal love, at de går ind for demokrati
• DF: Vi må give antidemokrater klar besked

I oktober sidste år blev Khalid Amin ansat som ungdomsuddannelsesvejleder i Københavns Kommune. Kun to en halv måned senere blev han fyret.

Ikke fordi han ikke egnede sig til jobbet, men på grund af sine holdninger. Han er nemlig medlem af det radikale islamiske parti Hizb ut-Tahrir.

Khalid Amin blev fyret fra vejlederstillingen i Ungdommens Uddannelsesvejledning i København kort tid efter, at en kollega havde set ham tale til et debatmøde om demokrati.

- Jeg fik en indkaldelse til en tjenestesamtale, hvor de ville diskutere mine værdier. Jeg fik at vide, at jeg var en dygtig og engageret medarbejder, men min chef sagde, at de kunne forudse problemer, hvis jeg fortsatte i centret, da jeg jo ikke var en hvilken som helst person, fortæller Khalid Amin.

- Jeg spurgte, om det var fordi, jeg var medlem af Hizb ut-Tahrir, og så sagde min chef ja. 

Sindelagskontrol
 
I dag er Khalid Amin i gang med at afslutte sin kandidat i Mellemøststudier på Københavns Universitet. Han er stadig skuffet over Københavns Kommunes beslutning om at fyre ham, men han kender til flere tidligere sager, hvor ansatte i kommunen er blevet fyret på grund af deres medlemsskab af Hizb ut-Tahrir.

- Jeg tror, at Københavns Kommune er bange for at komme i problemer. Men jeg mener ikke, at mine værdier udgør et problem, tværtimod. Og i sidste ende er mine personlige værdier og mit arbejde to forskellige sager, siger Khalid Amin

Han drager paralleller mellem fyringen og den såkaldte demokrati-erklæring, som Dansk Folkeparti forleden  foreslog, at alle ansatte i Københavns Kommune skal skrive under på.

- Flere politikere har kritiseret DFs forslag om en demokratierklæring for at være sindelagskontrol. Men vi har faktisk allerede sindelagskontrol i Københavns Kommune. For selv om Hizb ut-Tahrir ikke er forbudt, er det allerede kriminaliseret. Og som muslim bliver man diskrimineret, siger Khalid Amin.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns Kommune eller fra Børne- og Ungeborgmester i København Bo Asmus Kjeldgaard (SF).