Kommunaldirektører koster klejner
Københavns- og Frederiksberg Kommuners direktører scorer flest kommunale kroner om måneden for deres arbejde, men kommunaldirektører i de nye storkommuner oplever den største lønstigning.

Landets kommunaldirektører er uden tvivl de bedst betalte embedsmænd ? særligt kommunaldirektører i Københavns- og Frederiksberg Kommuner.

På en førsteplads over de bedst betalte embedsmænd i de danske kommuner finder man administrerende direktør for økonomiafdelingen i Københavns Kommune Claus Juhl, der tjener 1.526.846 kroner om året. Lige i hælene på ham følger Kurt E. Christoffersen, kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune med en årlig indkomst på 1.430.000 kroner samt en række andre kommunaldirektører i landets største kommuner, skriver StrukturMagasinet.

Deres lønninger påvirkes ikke betydeligt af strukturreformen. Det gør derimod de kommunaldirektør, som går fra at lede små kommuner til at lede de store sammenlægningskommuner. Blandt disse er Nich Bendtsen, der skal være direktør i den nye Syddjurs Kommune. Han er, med en lønstigning på cirka 300.000 kroner til næste år, en af de kommunalt ansatte, der scorer en af de største lønstigninger. Kommunaldirektørens løn bliver nemlig bestemt af, hvor mange indbyggere der er i en kommune, og da hans kommune går fra 10.000 til 40.000 indbyggere, resulterer det altså i den markante lønstigning.

»Det er ikke sådan, at jeg får flere penge for at udføre det samme arbejde. Jeg stiger i kraft af, at jeg har fået et andet arbejde med større ansvar. Rosenholm Kommune var budgettet på omkring 350 millioner kroner, mens det i Syddjurs er på omkring 1,7 milliarder. Der er også væsentligt flere ansatte,« siger Nich Bendtsen til StrukturMagasinet.