Kommission kræver sms-forbud
Netop denne handling bør gøres ulovlig, mener Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Foto: Colourbox
Bag rattet er det i dag lovligt at sende en sms eller tjekke sin mail. Men det bør politikerne stopper omgående, mener Havarikommissionen.

En hurtig sms hjem til farmand eller et kig på den seneste mail fra chefen.

De fleste har prøvet at tjekke mobilen imens de kører bil, men det er farligt og bør forbydes, lyder det nu fra Havarikommissionen ifølge Jyllands-Posten tirsdag.

"Vi ser, at bilister sidder med deres nye smartphones under kørsel og bruger dem som bærbar computer og dermed kigger væk fra trafikken," siger formanden for kommissionen, Sven Krarup, til avisen.

"Vi vil komme til se en drastisk vækst i antallet af ulykker, hvor brugen af mobiltelefoni er involveret, hvis ikke vi får bilisterne til at ændre adfærd," slår han fast.

Der findes ingen tal for, hvor mange ulykker der herhjemme skyldes brugen af mobil i bilen. Men i USA har en rapport peget på, at 28 procent af alle ulykker havde en sammenhæng med den lille digitale ven.

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, er klar til at lovgive mod brugen af mobil bag rettet.

"Vi bør lytte til eksperterne," slår han fast.

"Hvis bilisterne adfærd virkelig skal ændres, så skal der lovgivning til. Det så vi eksempelvis i forhold til sikkerhedsselen," siger Magnus Heunicke til Newspaq.

Justitsminister Lars Barfoed (K) erklærer sig klar til at se på lovgivningen.